ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ορθή Επανάληψη)

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 10:37
UPD:23:59

«ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ»

ΑΡ. ΓΕΜΗ 121826860000

ΑΡ. ΜΑΕ 17099/006/Β/88/0029

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημέρωση για τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της

22ης Απριλίου 2021

 

Η ανώνυμη εταιρεία «ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» ανακοινώνει ότι την 22η Απριλίου 2021  πραγματοποιήθηκε Έκτακτη  Γενική Συνέλευση των Μετόχων της από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων  στον  τόπο  διεξαγωγής  της,  λόγω  συνδρομής  σπουδαίου  λόγου  και  ειδικότερα  της πανδημίας  (COVID-19)  και  εντός  των  μέτρων  πρόληψης  για  την  αποφυγή  εξάπλωσης  του COVID-19. Στην Γενική Συνέλευση παρέστησαν νόμιμα αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου 3 μέτοχοι εκπροσωπούντες 2.911.882 μετοχές, ήτοι ποσοστό 34,56 % του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και η οποία κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας συζήτησε και έλαβε τις κατωτέρω αποφάσεις:

  1. Με 2.911.882 έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε 34,56 % ποσοστό του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου παμψηφεί  ενέκρινε το πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης περί της τροποποίησης άρθρου 2 του καταστατικού - διεύρυνση του σκοπού της Εταιρίας με την προσθήκη του χονδρικού εμπορίου τροχοφόρων παιχνιδιών, αθλητικών ειδών (συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών ποδηλάτων), ποδηλάτων και άλλων δίτροχων χωρίς κινητήρα και των εξαρτημάτων τους, άλλων μηχανημάτων, συσκευών και εξοπλισμού γενικής και ειδικής χρήσης και μηχανημάτων ειδικής χρήσης π.δ. κ.α., έξυπνων λύσεων αποθήκευσης (smart lockers), ειδών οικιακής χρήσης και εξοπλισμού π.δ.κ.α.
  2. Με 2.911.882 έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε 34,56 % ποσοστό του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου παμψηφεί  ενέκρινε το δεύτερο θέμα της ημερησίας διάταξης περί εκλογής  νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου σε συμμόρφωση του άρθρου 3 του Ν. 4706/2020, ήτοι εξελέγησαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι κ.κ..

Ηλίας Γεωργαντάς του Θεοδώρου,

Καλλιόπη Καρύδα του Θεμιστοκλή,

Ιωάννης Χαλδούπης του Λεωνίδα,

Δημήτριος Κατραβάς του  Παναγιώτη,

Στέφανος Διαλετής του Σπυρίδωνος.

Σύμφωνα με  το άρθρο 5 παραγρ 2 του ν.4706/2020 η Γενική Συνέλευση ως αρμόδια όρισε τους κ.κ. Δημήτριος Κατραβάς του  Παναγιώτη, Στέφανος Διαλετής του Σπυρίδωνος ανεξάρτητα μέλη. Η θητεία του νέου  Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής και παρατείνεται μέχρι την την Τακτική Γενική Συνέλευση που θα εγκρίνει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του έτους λήξεως της θητείας του.

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 44 παραγρ. 1 περιπτ. α) αβ)  του ν. 4449/2017 η Γενική Συνέλευση στο πλαίσιο της εκλογής των νέου Διοικητικού Συμβουλίου μεταξύ των οποίων και των ανεξάρτητων μελών αυτού όρισε εκ νέου και τα τρίτα πρόσωπα, που θα είναι μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, ήτοι των κ.κ. Μιχαήλ Ζερβογιαννάκη του Νικολάου και Γεώργιο Ροζάκη του Σταύρου, τα οποία ήταν μέλη της Επιτροπής Ελέγχου μέχρι και την παρούσα εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η ως άνω Επιτροπή Ελέγχου ορίστηκε ως Ανεξάρτητη Επιτροπή αποτελούμενη από τρία (3) μέλη, εκ των οποίων ένα (1) ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και δύο (2) τρίτα πρόσωπα - μη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα ως άνω μέλη της Επιτροπής Ελέγχου διαθέτουν στο σύνολό τους επαρκή γνώση του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία, ενώ αμφότερα τα μέλη, είναι ανεξάρτητα από την Εταιρεία, δεδομένου ότι:

(α) δεν κατέχουν μετοχές σε ποσοστό μεγαλύτερο του 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και

(β) δεν έχουν οιαδήποτε σχέση εξάρτησης με την Εταιρεία ή συνδεδεμένα με αυτή πρόσωπα, όπως αυτή (σχέση εξάρτησης) προσδιορίζεται ειδικότερα στις διατάξεις αφενός μεν του άρθρου 4 παρ. 1 του ν. 3016/2002, ο οποίος παραμένει σε ισχύ μέχρι την 17.07.2021, αφετέρου δε του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 του ν. 4706/2020.

Περαιτέρω το κριτήριο της επαρκούς γνώσης και εμπειρίας στην ελεγκτική ή λογιστική πληρούται τόσο στο πρόσωπο του κ. Μιχάηλ Ζερβογιαννάκη, όσο και του κ. Γεώργιου Ροζάκη και ως εκ τούτου έκαστο των ως άνω μελών θα παρίσταται υποχρεωτικώς στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ελέγχου που αφορούν στην έγκριση των οικονομικών καταστάσεων.

Τέλος με την αυτή ομόφωνη απόφασή της προσδιόρισε τη θητεία της Επιτροπής Ελέγχου ως πενταετή.

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΕΤ



Σχολιασμένα