Norsk Hydro: 13% η αύξηση των κερδών το α' τρίμηνο

Μετά την άνοδο των τιμών του αλουμινίου
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 10:04

ΑΥΞΗΣΗ 13% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Norsk Hydro ASA, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Νορβηγίας και τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο, αποτέλεσμα της υψηλότερης τιμής των μετάλλων και των κερδών από την πώληση σκέλους της.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν 5,49 δισ. νορβηγικές κορώνες (905 εκατ. δολ.) ή 4,50 κορώνες ανά μετοχή από 4,86 δισ. κορώνες ή 3,90 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο του Οσλο. Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 667 εκατ. κορώνες από την πώληση σκέλους της.

Η Hydro πουλά το σκέλος πετρελαίου και αερίου στην Statoil ASA, τη μεγαλύτερη εταιρεία ενεργείας της Νορβηγίας, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην παραγωγή αλουμινίου. Η εταιρεία, ευνοήθηκε από την αύξηση 21% της τιμής του μετάλλου, εξισορροπώντας τη μείωση της τιμής πετρελαίου και αερίου. Η εταιρεία προβλέπει 9% αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης αλουμινίου φέτος, μετά τη ζήτηση από την Κίνα.

Το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις υποχώρησαν 8,1%, φθάνοντας στα 48,8 δισ. κορώνες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν από 12%, φθάνοντας στα 14,8 δισ. κορώνες.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη κυμάνθηκαν στα 58,27 δολ. το βαρέλι το τρίμηνο, από 63,44 δολ. το βαρέλι, πριν από ένα χρόνο.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Hydro έχουν υπολογιστεί με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα