Γερμανία: Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Απρίλιο σύμφωνα με το Ifo

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 14:03
UPD:14:06
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε ελαφρώς τον Απρίλιο, καθώς το τρίτο κύμα λοιμώξεων από την COVID-19 και η έλλειψη ημιαγωγών τσιπ στον τομέα των μηχανοκίνητων οχημάτων επιβράδυνε την ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Το ινστιτούτο Ifo δήλωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος σημείωσε άνοδο έως 96,8 από 96,6 τον Μάρτιο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 97,8 μονάδες.

«Τόσο το τρίτο κύμα της πανδημίας όσο και τα σημεία συμφόρησης στα ενδιάμεσα προϊόντα εμποδίζουν την οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Φουστ.

Η Γερμανία αγωνίζεται να συγκρατήσει ένα επιθετικό τρίτο κύμα COVID-19, καθώς οι προσπάθειες περιπλέκονται από την πιο μεταδοτική παραλλαγή B117, που εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και από μια σχετικά αργή εμβολιαστική εκστρατεία.

Λιγότερη αισιοδοξία για το επόμενο εξάμηνο

Οι εταιρείες αξιολόγησαν εκ νέου την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση για άλλη μια φορά, αλλά ήταν λιγότερο αισιόδοξες για τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με την έρευνα Ifo. 

Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου Ifo για τους επόμενους έξι μήνες, υποχώρησε στις 99,5 μονάδες τον Απρίλιο έναντι των 100,3 μονάδων.

Το επιχειρηματικό κλίμα στη μεταποίηση βελτιώθηκε περαιτέρω και έφτασε σε υψηλό τριετίας.

«Η κατάσταση ζήτησης παραμένει πολύ καλή», δήλωσε ο Φουστ.

Ωστόσο, οι επιχειρηματικές προοπτικές ήταν λιγότερο αισιόδοξες, καθώς το 45% των εταιρειών ανέφεραν σημεία συμφόρησης σε ενδιάμεσα αγαθά, το υψηλότερο ποσοστό από το 1991, ανέφερε το ινστιτούτο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα