ΓΣΕΕ: Απαράδεκτη και απορριπτέα η έκθεση του ΟΟΣΑ

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 17:14

«Οι υποδείξεις του ΟΟΣΑ είναι απαράδεκτες μία προς μία από οικονομική και κοινωνική άποψη. Η ΓΣΕΕ απορρίπτει στο σύνολο της την έκθεση του ΟΟΣΑ και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι όποιος επιχειρήσει να περάσει τέτοιες πολιτικές θα συναντήσει την ενωμένη και σθεναρή αντίδραση όλων των εργαζομένων».

Τα παραπάνω τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ σχετικά με την έκθεση του διεθνούς Οργανισμού για την Ελλάδα, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

«Επί χρόνια ο ΟΟΣΑ προωθεί την εξωφρενική αντίληψη ότι για τα προβλήματα της οικονομίας την ευθύνη έχουν οι εργαζόμενοι και γι’ αυτό πρέπει να πληρώσουν με πρόσθετες απώλειες των δικαιωμάτων τους. Ουδεμία πρόταση υπάρχει που να αφορά υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. Αντίθετα τα κέρδη τους όσο και τα δικαιώματα τους θεωρούνται απαραβίαστα.

»Το άκρως επικίνδυνο είναι ότι αυτές οι νεοφιλελεύθερες επιλογές δικαιολογούνται ή υιοθετούνται από την Κυβέρνηση με συνέπεια να οδηγούμαστε σε μια νέα φάση μιας αντεργατικής επέλασης», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα