Ράλι αλλεπάλληλων ρεκόρ

Της ανόδου στη Wall Street ηγήθηκε ο Nasdaq
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 00:01

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ το ράλι των αλλεπάλληλων ρεκόρ στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές με την E.ON και τις Iberdola να ηγούνται της ανόδου στην Ευρώπη, μετά και την απόφαση της πρώτης να επαναγοράσει ίδιες μετοχές, αλλά και την κίνηση του εκατομμυριούχου Αλμπερτ Φρερ να εξαγοράσει μερίδιο της δεύτερης. Στη Wall Street ο Nasdaq ηγήθηκε της ανόδου, ενώ ο Dow Jones και ο S&P 500 κινήθηκαν προσωρινά σε επίπεδο-ρεκόρ.

Τα αμερικανικά blue chips, ενώ αρχικά κινήθηκαν σε επίπεδο-ρεκόρ, χαιρετίζοντας ειδήσεις για εξαγορές και συγχωνεύσεις, στη συνέχεια έχασαν μέρος των κερδών τους, καθώς οι επενδυτές περιόρισαν τις προσδοκίες τους για μείωση των επιτοκίων από τη Φέντεραλ Ριζέρβ.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 κέρδισε 0,8%, στις 1.611,5 μονάδες, αγγίζοντας το υψηλότερο κλείσιμο από το Δεκέμβριο του 2000. Ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,49%, στις 6.634,70 μονάδες, ο CAC 40 κατά 1,04%, στις 6.104,77 μονάδες, και ο DAX κατά 1,48%, στις 7.879,52 μονάδες.

Η E.ON και η Iberdrola απογείωσαν τις μετοχές του κλάδου κοινής ωφέλειας σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. Σε θετικό έδαφος και η BHP Billiton, που οδήγησε σε ανάκαμψη και τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδο των ορυχείων μετά και την άνοδο της τιμής του χαλκού.

«Τα θετικά θεμελιώδη για τις μετοχές παραμένουν, καθώς η περίοδος των αποτελεσμάτων ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, ενώ τα σενάρια για επικείμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις συνεχίζονται με τους ίδιους ρυθμούς», σχολιάζουν οι αναλυτές. Περίπου τα 2/3 των εταιρειών του δείκτη Stoxx 50 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Το ύψος των ανακοινωθεισών συμφωνιών για το 2007 ανέρχεται πλέον στο 1,1 τρισ. δολάρια, αρκετά ώστε οι μετοχές να αντιπαρέλθουν την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Με το βραδύτερο ρυθμό σε διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών, ήτοι 0,6%, «έτρεξε» η αμερικανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο Nikkei έκλεισε στο υψηλότερο τριμήνου με κέρδη πάνω από 1,6%, στις 17.875,75 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα