UBS: Η πρώτη δημόσια εγγραφή στην Κίνα με την Western Mining

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 09:14

ΕΤΟΙΜΗ να διαχειριστεί την πρώτη πώληση μετοχών στην Κίνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στον κόσμο, είναι η UBS AG, μετά την Goldman Sachs Group Inc., ως οι μοναδικές χρηματιστηριακές εταιρείες που μπορούν να εισπράξουν αμοιβές ως ανάδοχοι στη χώρα.

Η πελάτης της τράπεζας, Western Mining Co., θα επιδιώξει την έγκριση στις 5 Ιουνίου από τις αρμόδιες αρχές της Κίνας, για τη δημόσια εγγραφή της, σύμφωνα με τα έγγραφα της πώλησης μετοχών. Το κινεζικό venture της UBS θα διαχειριστεί την πώληση, αντλώντας κεφάλαια 4,4 δισ. γιουάν (575 εκατ. δολ.) για τη χρηματοδότηση της επέκτασής της και την αποπληρωμή των δανείων της.

Η πώληση μετοχών της Western Mining θα δώσει την πρώτη απόδοση στην UBS από τον Σεπτέμβριο του 2005, όταν δημιούργησε το venture στην Κίνα. Οι κινεζικές εταιρείες έχουν αντλήσει περίπου 41 δισ. δολ. στη Σαγκάη και την Σενζέν από τις αρχές του 2006, περισσότερα από ότι άντλησαν συνολικά τα προηγούμενα επτά χρόνια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

H χρηματιστηριακή αξία της Κίνας έχει διογκωθεί περίπου 1 τρισ. δολ. φέτος, μια αύξηση σχεδόν ίση με το σύνολο της αξίας των ιταλικών μετοχών σε ένα έτος, σύμφωνα με το Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα