Morgan Stanley: Προς εύρεση 3,6 δισ. δολ. για την εξαγορά της Investa

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 10:37

ΠΟΣΟΝ περίπου 4 δισ. δολ. Αυστραλίας (3,3 δισ. δολ. ΗΠΑ) σχεδιάζει να αντλήσει η Morgan Stanley για να χρηματοδοτήσει την προσφορά εξαγοράς της Investa Property Group, στη μεγαλύτερη ξένη εξαγορά αυστραλιανής εταιρείας real estate, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν άμεσα τη συμφωνία, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Morgan Stanley προσκάλεσε την Citigroup Inc. και την Credit Suisse Group να βοηθήσουν στην άντληση κεφαλαίων για την εξαγορά, που αξιολογεί την Investa στα 6,6 δισ. δολ. Αυστραλίας, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επειδή η πληροφορία δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Οι τρεις τράπεζες εργάζονται για τις οικονομικές λεπτομέρειες, οι οποίες ενδέχεται να περιλαμβάνουν δάνεια και ομόλογα με εγγύηση υποθήκης, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Η Morgan Stanley, η δεύτερη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι συμφωνίες στον κλάδο του real estate τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ανήλθαν σε 12,5 δισ. δολάρια. Χθες η Standard & Poor's είπε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Investa, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η εξαγορά ενδέχεται να αυξήσει το χρέος της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα