Eton Park: 518,5 εκατ. δολ. από νέο hedge fund σε αναδυόμενες αγορές

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 10:48

ΠΟΣΟΝ 518,5 εκατ. δολ. άντλησε η Eton Park Capital Management, η εταιρεία κεφαλαίου επιχειρηματικού ρίσκου που ιδρύθηκε από τον πρώην συνεργάτη της Goldman Sachs Group Inc., Eric Mindich, για επενδύσεις σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Η Eton Park, που διαχειρίζεται 6,2 δισ. δολ. έχει κάνει επενδύσεις σε αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας και του Μεξικό, μέσω του Eton Park Fund. Αποκάλυψε το σχέδιο του κεφαλαίου της Eton Park Emerging Markets Fund LP, στις 15 Μαΐου στην αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, (Securities and Exchange Commission).

Τα κεφάλαια επιχειρηματικού ρίσκου στις αναδυόμενες αγορές είχαν καλύτερες επιδόσεις από αντίστοιχα άλλα, κατά το μεγαλύτερο μέρος του προηγούμενου έτους. Το νέο κεφάλαιο επιχειρηματικού ρίσκου της Eton Park θα επικεντρωθεί στη Νότιο Αμερική, την Αφρική, την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η εκπρόσωπος της Eton Park, Mary Beth Grover, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Οι εταιρείες επενδύσεων συνέλεξαν περισσότερα από 400 δισ. δολ. το 2006, ποσόν ρεκόρ, 29% περισσότερα από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς Private Equity Intelligence Ltd., με έδρα το Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα