Δεν επιστρέφει τους τόκους η JP Morgan

Σύντομα στη Βουλή το νέο πλαίσιο για τις επενδύσεις των Ταμείων
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 13:56
UPD:15:20

Η JP Morgan έκανε σήμερα γνωστό ότι δεν είναι διατεθειμένη να επιστρέψει τους τόκους που ζητούν να τους καταβληθούν τα Ταμεία κατά τη διαδικασία της επιστροφής του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία είναι διατεθειμένη να πληρώσει μόνο την ονομαστική αξία του ομολόγου. Το ποσό που διεκδικούν τα τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται σε 4,2 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή οι τόκοι του πρώτου τριμήνου από την έκδοση του ομολόγου με βάση τους όρους του.

Το χρονικό περιθώριο που έδωσε η JP Morgan στις διοικήσεις των Ταμείων εκπνέει στις 20:00, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί ολιγοήμερη παράταση.

Εν τω μεταξύ, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα πρόσωπα που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση των ομολόγων. Οι δύο αρμόδιοι εισαγγελείς, Αντ. Λιόγας και Γρ. Πεπόνης, άρχισαν χθες την αποστολή των πρώτων κλήσεων υπόπτου τέλεσης αδικήματος σε τουλάχιστον 20 άτομα, τα οποία φέρονται να συνήργησαν στην υπόθεση και τους ζητούν σχετικές εξηγήσεις για τις ενέργειες τους http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/01/1341002.htm .

Αντιπαράθεση στη Βουλή

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας λόγος για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα ομόλογα, καθώς το θέμα ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, την, υπό τον κ. Ζορμπά, Αρχή και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας από το βήμα της Βουλής μετά την απόσυρση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου που απευθυνόταν προς τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Αλαβάνος απέσυρε την ερώτησή του διαμαρτυρόμενος ότι ο υπουργός Απασχόλησης, που προσήλθε να απαντήσει, δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει για τις ευθύνες οικονομικών υπουργών σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα.

Επέκρινε μάλιστα το προεδρείο της Βουλής λέγοντας ότι «ο Πρωθυπουργός δεν είναι ένας μαθητής που καλύπτετε τις απουσίες του».

Ο Βασίλης Μαγγίνας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «ούτε κρύπτεται, ούτε αποφεύγει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ανήκει σε εκείνους τους πολιτικούς που αποδεδειγμένα βρίσκεται στη Βουλή στο μεγαλύτερο χρόνο που του επιτρέπουν τα καθήκοντα του».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ευθυνών για την υπόθεση των ομολόγων, ο κ. Μαγγίνας σημείωσε ότι «πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι εφόσον υπάρχουν άλλες ευθύνες και όπου υπάρχουν δεν θα αποδοθούν».

Σύντομα στη Βουλή το θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις των Ταμείων

Το πρωί, ο ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις τελευταίες λεπτομέρειες του θεσμικού πλαισίου για την επενδυτική δραστηριότητα των Ταμείων. Όπως είπε μετά τη συνάντηση ο υπουργός, το θεσμικό πλαίσιο θα κατατεθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες στη Βουλή.

Ερωτηθείς για την υπόθεση των ομολόγων ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απάντησε τα εξής: «Το θέμα έχει εξαντληθεί. Δεν έχω να προσθέσω κάτι».

Νέο δημοσίευμα των Financial Times για την υπόθεση των ομολόγων http://www.ft.com/cms/s/dd07d900-0fdb-11dc-a66f-000b5df10621.html .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα