ΕΦΕΤ: Παραιτήθηκε μέλος του δ.σ. Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 14:20
UPD:14:33

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο κ. Αγγελος Κάνδηλας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ και μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορίου.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Κάνδηλας απευθυνόμενος προς τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Με τη χθεσινή σας απόφαση για αφαίρεση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων του ΕΦΕΤ στον έλεγχο των επιχειρήσεων τροφίμων αναγκασθήκατε να αποκαλύψετε την πλήρη και αποκλειστική συμμετοχή σας στο ξεπούλημα του ΕΦΕΤ».

Ο κ. Κάνδηλας επισημαίνει ακόμη ότι «οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ θέλουν καθαρή αγορά, δεν είναι υποψήφιοι πολιτευτές και δεν έχουν ανάγκη τη στήριξη εταιριών που κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων του ΕΦΕΤ, μετά την προγραμματισμένη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Πέμπτη, η διοίκηση του ΕΦΕΤ ενημέρωσε το σύλλογο για τις αποφάσεις της διμερούς συνάντησης:

- Συγκροτείται επιστημονική ομάδα πανεπιστημιακών εμπειρογνώμων από τα δυο Υπουργεία προκειμένου να διευκρινιστούν οι όροι πρωτογενής παραγωγή, μεταποίηση κλπ., ώστε να διασαφηνιστούν οι αρμοδιότητες των δυο αρχών.

- Με βάση το πόρισμα που θα προκύψει, θα καθοριστούν οι αρμοδιότητες του ΕΦΕΤ και του ΥΠΑΑΤ, οι οποίες θα θεσμοθετηθούν με νέα νομοθετική ρύθμιση η οποία θα τροποποιεί τη βασική νομοθετική ρύθμιση καθορισμού αρμοδιοτήτων του ΕΦΕΤ, την Κοινή Υπουργική Απόφαση Β-332/2003.

Οι παραπάνω εξελίξεις, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, «στην ουσία αναθεωρούν όλο το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ισχύει για τη λειτουργία του ΕΦΕΤ, αφού αυτό στηρίζεται στην ΚΥΑ Β-332/2003».

Ο Σύλλογος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. και διαβεβαιώνει ότι «θα προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια χρησιμοποιώντας κάθε νομικό και διεκδικητικό μέσο έχουμε, σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να αποτρέψουμε την τελμάτωση και οπισθοδρόμηση των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα