Mυτιληναίος: Στη short list για την Aluminij d.d. Mostar

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 14:42

Ως μία εκ των τεσσάρων εταιρειών που θα συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της Aluminij d.d. Mostar επελέγη η Μυτιληναίος Α.Ε., στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η Αρχή Ιδιωτικοποιήσεων της Δημοκρατίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Η διαδικασία του due diligence αναμένεται να ξεκινήσει εντός δύο εβδομάδων.

Η λίστα των διεκδικητών περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στο χώρο των commodities: την ΕΝ + Group (επενδυτικό σχήμα του Oleg Deripaska, ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης εταιρίας αλουμινίου του κόσμου, UC RUSAL), την Glencore International A.G. (μεγαλύτερη εταιρία του κόσμου στο χώρο των εμπορευμάτων) καθώς και την τεράστια ινδική πολυεθνική Vedanta Resources PLC που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η Aluminij d.d. Mostar αποτελεί το δεύτερο, μετά την Αλουμίνιο της Ελλάδος, παραγωγό πρωτογενών προϊόντων αλουμινίου στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Χρησιμοποιεί τεχνολογία Pechiney και η συνολική παραγωγική δυναμικότητα της ηλεκτρόλυσης ανέρχεται σε 130.000 τόνους. Διαθέτει 4 τύπους προϊόντων αλουμινίου: κολώνες, πλάκες, χελώνες και σύρμα αλουμινίου και το 86% των προϊόντων της διατίθενται στη διεθνή αγορά.

Η Aluminij d.d. Mostar απασχολεί 910 εργαζομένους. Ο κύκλος εργασιών για το 2006 ανέρχονταν σε περίπου $ 256,4 εκατομμύρια, ενώ τα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) σε περίπου $ 21,3 εκατομμύρια.

Πρόθεση του Ομίλου Μυτιληναίος είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της Aluminij d.d. Mostar και η διασφάλιση μέσω διαρκών επενδύσεων και μεταφοράς τεχνογνωσίας της μακροχρόνιας βιωσιμότητάς της υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα