Η Τουρκία αναζητά τον CEO που «εξαφάνισε» τα  2 δισ. δολάρια σε bitcoin

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 14:08
UPD:14:11
REUERS/Mike Segar

Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον ιδρυτή ενός εκ των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων της Τουρκίας  ο οποίος σταμάτησε να πληρώνει τους πελάτες και εγκατέλειψε τη χώρα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά την αποκαλούμενη «κόκκινη ειδοποίηση» σύμφωνα με την οποία η Ιντερπόλ θα βοηθούσε να βρεθεί, και προσωρινά να συλλάβει και να επιστρέψει στην Τουρκία τον διευθύνοντα σύμβουλο της τουρκικής εταιρείας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Thodex, Φαρούκ Φατίχ Οζέρ, όπως  ανέφερε την Παρασκευή η το πρακτορείο Anadolu.

Η τουρκική αστυνομία έχει συλλάβει 62 άτομα σε οκτώ πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, όπου εδρεύει η  Thodex, ενώ 16 άλλες αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως ανέφερε το πρακτορείο.

Σε δήλωσή του από άγνωστη τοποθεσία την Πέμπτη, ο Οζέρ υποσχέθηκε να αποπληρώσει τους επενδυτές και να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη σε μετέπειτα χρόνο.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας στο μεταξύ έκανε τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της εταιρείας και η αστυνομία εισέβαλε στα κεντρικά της γραφεία στην Κωνσταντινούπολη.

Οι απώλειες θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Haberturk, καθώς περίπου 390.000 ενεργοί  χρήστες της πλατφόρμας δεν έχουν πια πρόσβαση στα χρήματά τους. Όπως είπε δικηγόρος των εξαπατημένων επενδυτών, η ζημιά από τα χρήματα που επενδύθηκαν από τους περίπου 390.000 ενεργούς χρήστες έχει γίνει «ανεπανόρθωτη».

Ο Οζέρ, ωστόσο, φαίνεται, να αμφισβητεί τα νούμερα κάνοντας λόγο για 30.000 χρήστες που έχουν επηρεαστεί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα