Ανάκληση αυτοκινήτων Volvo ΧC90

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 15:59

Επεκτείνεται το πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων VOLVO μοντέλο XC90 που εκτελούν η Volvo CARS HELLAS σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Η ανάκληση περιλαμβάνει επιπλέον 157 οχήματα, παραγωγής 2006. Σε ακραίες περιπτώσεις, έχει διαπιστωθεί ότι η βίδα σύνδεσης των ακρόμπαρων της πυξίδας διεύθυνσης (κρεμαγιέρα) με τον τροχό μπορεί να ξεβιδωθεί ή να σπάσει. Το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί μετά από χρήση του αυτοκινήτου σε ακραίες οδηγικές συνθήκες και έντονη καταπόνηση του συστήματος διεύθυνσης (οδήγηση εκτός δρόμου ή σε οδόστρωμα με έντονες ανωμαλίες), με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί δυσκολία από μέρους του οδηγού στους ελιγμούς. Η διορθωτική δράση στην οποία θα προβεί η VOLVO CARS HELLAS περιλαμβάνει την αντικατάσταση των ακραίων τμημάτων και των κοχλιών σύσφιξης στα εμπλεκόμενα οχήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες του εργοστασίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Επισημαίνεται ότι η ανάκληση αυτή αποτελεί το δεύτερο σκέλος αντίστοιχης ανάκλησης, που διεξήχθη το Μάιο του 2006, όπου οι ιδιοκτήτες των αντίστοιχων οχημάτων (531, παραγωγής 2003-2006) έχουν ήδη ειδοποιηθεί σχετικά με προσωπικές επιστολές. Η ενημέρωση αυτή θα γίνει και στους ιδιοκτήτες των υπολοίπων οχημάτων (157), ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή VOLVO, προκειμένου να ελέγξει και να επιδιορθώσει το αυτοκίνητό τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας VOLVO CARS HELLAS στο τηλέφωνο 210-5709700.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα