ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 15:21
UPD:23:59

Αποφάσεις Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων-Αποτελέσματα Ψηφοφορίας

Της 22ης-04-2021

 

Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ (ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ.:121826860000) ανακοινώνει ότι την 22η Απριλίου 2021  ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00, πραγματοποιήθηκε από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων αυτής, στην οποία συμμετείχαν αυτοπροσώπως ή διΆ αντιπροσώπου τρεις (3) εν συνόλω μέτοχοι, εκπροσωπούντες 2.911.882 κοινές, ονομαστικές μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 34,56% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

 

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας έλαβε τις εξής αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, όπως αυτές οι αποφάσεις παρουσιάζονται με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά θέμα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 133 παρ. 2 του ν. 4548/2018, τα οποία έχουν αναρτηθεί και στην νόμιμα καταχωρημένη ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.intertech.gr).

Στο 1ο θέμα αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση του άρθρου 2 του Καταστατικού της Εταιρείας με την προσθήκη στην παράγραφο 1. του χονδρικού εμπορίου τροχοφόρων παιχνιδιών, αθλητικών ειδών (συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών ποδηλάτων), ποδηλάτων και άλλων δίτροχων χωρίς κινητήρα και των εξαρτημάτων τους, άλλων μηχανημάτων, συσκευών και εξοπλισμού γενικής και ειδικής χρήσης και μηχανημάτων ειδικής χρήσης π.δ. κ.α., έξυπνων λύσεων αποθήκευσης (smart lockers), ειδών οικιακής χρήσης και εξοπλισμού π.δ.κ.α.

Το νέο άρθρο έχει ως εξής:

Άρθρο 2

Σκοπός

Η Εταιρεία έχει ως σκοπό:

1.         Την εμπορία, αντιπροσώπευση, διανομή, κατασκευή, τεχνική υποστήριξη και εκμίσθωση παντός είδους Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, συμπεριλαμβανομένων συσκευών αυτοματισμού γραφείου, συσκευών ήχου και εικόνας, συσκευών τηλεπικοινωνιών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού συμβατικών και ασυρματικών τεχνολογιών, ηλεκτρονικών υπολογιστών (Computers) ή τμημάτων αυτών, καθώς και περιφερειακών συστημάτων, εξαρτημάτων και ανταλλακτικών όλων των παραπάνω προϊόντων, καθώς επίσης και τροχοφόρων παιχνιδιών, αθλητικών ειδών (συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών ποδηλάτων), ποδηλάτων και άλλων δίτροχων χωρίς κινητήρα και των εξαρτημάτων τους, άλλων μηχανημάτων, συσκευών και εξοπλισμού γενικής και ειδικής χρήσης και μηχανημάτων ειδικής χρήσης, έξυπνων λύσεων αποθήκευσης (smart lockers), ειδών οικιακής χρήσης και εξοπλισμού.

 

2.         Τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την εφαρμογή, αντιπροσώπευση και εμπορία προγραμμάτων λογισμικού (Software), την αντιπροσώπευση ημεδαπών και αλλοδαπών νομικών προσώπων που ασχολούνται με προγράμματα λογισμικού, την εκπαίδευση εις την χρήση, ανάπτυξη και εφαρμογή σε τέτοια προγράμματα, την παροχή συμβουλών σε θέματα μηχανοργάνωσης, οργάνωσης, εκπαίδευσης, διαχείρισης, επενδύσεως σε εμπορικές, βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας.

3.         Την ανάπτυξη, εγκατάσταση / εφαρμογή / προσαρμογή, χρήση και παροχή τεχνικής υποστήριξης συστημάτων πληροφορικής και κάθε είδους ηλεκτρονικών / ηλεκτρομηχανολογικών μέσων, καθώς και λογισμικού μεταφοράς / διαχείρισης δεδομένων, στον τομέα του αυτοματισμού και της τηλεμετρίας.

4.         Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, την εκπόνηση (ανάλυση, σχεδίαση,  ανάπτυξη, παραμετροποίηση) μελετών, την εφαρμογή πρωτοκόλλων / στερεοτύπων αποτίμησης, την ανάλυση κινδύνων και τη διενέργεια μετρήσεων – καταγραφής  παραμέτρων στον τομέα της ασφαλείας εν γένει (όπως φυσική ασφάλεια, πυρασφάλεια, σχέδια εκκένωσης, ασφάλεια ηλεκτρονικών - πληροφοριακών συστημάτων κ.λπ.).

5.         Την συμμετοχή σε επιχείρηση οποιουδήποτε εταιρικού τύπου, η οποία θα παρέχει στο κοινό συνδρομητικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές υπηρεσίες καθώς και την εμπορία και την καθ' οιονδήποτε τρόπο διαμεσολάβηση στην παροχή των υπηρεσιών αυτών.

6.         Την έκδοση και εμπορία περιοδικών ή εντύπων που έχουν σχέση με προγράμματα λογισμικών.

7.         Για την επίτευξη του σκοπού της η εταιρεία μπορεί:

α. Να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό οποιουδήποτε εταιρικού τύπου.

β. Να συνεργάζεται με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με οποιοδήποτε τρόπο.

γ. Να ιδρύει υποκαταστήματα ή πρακτορεία ή γραφεία οπουδήποτε.

δ. Να αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε επιχείρηση ημεδαπή ή αλλοδαπή με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό.

 

Στο 2ο θέμα και στο πλαίσιο εναρμόνισης με τις επιταγές, τα κριτήρια και τις ρυθμίσεις του Ν. 4706/2020 (ΦΕΚ Α΄ 136/17.07.2020) περί εταιρικής διακυβέρνησης αναφορικά με την επαρκή εκπροσώπηση ανά φύλο στο Διοικητικό Συμβούλιο, και κατόπιν σχετικής προτάσεως- εισηγήσεως της Επιτροπής Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων ενέκρινε ομόφωνα την ανάκληση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή νέων , σύμφωνα με το άρθρο 85 του Ν. 4548/2018, με διάρκεια θητείας πέντε έτη (5) αρχόμενη την 22-04-2021 και λήγουσα την 21-04-2026, η οποία παρατείνεται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση και μέχρι τη λήψη σχετικής αποφάσεως.

Κατόπιν των ανωτέρω η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

1. Ηλίας Γεωργαντάς του Θεοδώρου,

2. Ιωάννης Χαλδούπης του Λεωνίδα, 

3. Καλλιόπη Καρύδα του Θεμιστοκλή,

4. ∆ηµήτριος Κατραβάς του Παναγιώτη,

5. Στέφανος ∆ιαλετής του Σπυρίδωνος.

Απαντα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι επαρκώς κατάλληλα για την πλήρωση της θέσης αυτής, διαθέτουν πολυετή εμπειρία στο χώρο της εμπορίας ηλεκτρικών ειδών, επάρκεια γνώσεων και δεξιοτήτων στον κλάδο που δραστηριοποιείται η εταιρία και εχέγγυα ήθους και φήμης. Αναλυτικά βιογραφικά σημειώματα των μελών είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της εταιρίας στο www.intertech.gr.

 

Ταυτόχρονα με την αυτή ομόφωνη ως άνω απόφασή της η Έκτακτη Γενική Συνέλευση όρισε ως ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας τους κ.κ.: ∆ηµήτριο Κατραβά του Παναγιώτη και Στέφανο ∆ιαλετή του Σπυρίδωνος. Αμφότερα τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη είχαν την ιδιότητα αυτή και στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας.

Τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας του άρθρου 4 του ν. 3016/2002, καθώς και του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 του ν. 4706/2020, ήτοι:

1)         Δεν κατέχουν μετοχές σε ποσοστό μεγαλύτερο του 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και

2)         δεν έχουν σχέση εξάρτησης με την εταιρία ή με συνδεδεμένα με αυτή πρόσωπα, και πιο συγκεκριμένα:

α. δεν διατηρούν επιχειρηματική ή άλλη επαγγελματική σχέση με την εταιρία ή με συνδεδεμένη με αυτή επιχείρηση,

β. δεν διατελούν πρόεδροι του Δ.Σ. ή διευθυντικά στελέχη της εταιρίας, καθώς, δεν είναι εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου σε συνδεδεμένη με την εταιρία επιχείρηση, ούτε διατηρούν σχέση εξαρτημένης εργασίας ή έμμισθης εντολής με την εταιρία ή τις συνδεδεμένες με αυτήν επιχειρήσεις.

γ. δεν έχουν συγγένεια μέχρι δεύτερου βαθμού, ούτε είναι σύζυγοι εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή διευθυντικού στελέχους ή μετόχου που συγκεντρώνει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ή συνδεδεμένης με αυτήν επιχείρησης,

δ. δεν έχουν διοριστεί σύμφωνα με το άρθρο 79 παρ. 1 του Ν. 4548/2018.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΕΤ



Σχολιασμένα