Sony: Στα 100 δισ. γιέν τα κέρδη από τις TV σε δύο-τρία χρόνια

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2007 10:45

ΕΤΗΣΙΑ λειτουργικά κέρδη 100 δισ. γιέν (820 εκατ. δολ.) σε δύο με τρία χρόνια εκτιμά να εμφανίσει το ζημιογόνο σκέλος των τηλεοράσεων, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, Sony Corp.

Ο Sony επιθυμεί να επιτύχει τον στόχο της δίνοντας βάρος σε τηλεοράσεις με μεγαλύτερες οθόνες και παρουσιάζοντας προϊόντα όπως κομπιούτερ και μουσικά συστήματα, που είναι συμβατά με τηλεοράσεις, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της Μίνα Νάϊτο, μιλώντας στο τηλέφωνο από το Τόκυο. Η Νάϊτο επιβεβαίωσε τον στόχο, που ανακοινώθηκε σήμερα από την Deutsche Securities Inc. και δόθηκε στον επικεφαλής του σκέλους ηλεκτρονικών της εταιρείας την 1η Ιουνίου για την παρουσίαση στους αναλυτές.

Η αύξηση των εξαγωγών των τηλεοράσεων Bravia, περιόρισε τις ζημίες από το τμήμα παιχνιδιών PlayStation, βοηθώντας τη Sony να προβλέψει στις 16 Μαΐου ότι τα καθαρά κέρδη θα υπερδιπλασιαστούν στα επίπεδα ρεκόρ των 320 δισ. γιέν τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2008. Η Sony εκτιμά ότι οι εξαγωγές τηλεοράσεων LCD θα αυξηθούν 59%, φθάνοντας στα 10 εκατ. τηλεοράσεις την τρέχουσα χρήση.

Οι ζημίες της εταιρείας στο σκέλος των τηλεοράσεων μειώθηκαν στα 22,5 δισ. γιέν το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου από 96,5 δισ. γιέν πριν από ένα έτος.

Οι μετοχές της Sony υποχώρησαν 0,6%, μετά την αναρρίχησή τους έως 1,3%, φθάνοντας στα 6.900 γιέν η μία σήμερα, κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, έναντι ανόδου 0,1% του δείκτη Nikkei 225. Οι μετοχές της εταιρείας το τελευταίο εξάμηνο σημείωσαν άνοδο 52%, υπερβαίνοντας την άνοδο 10% του δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα