Τη δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολη - Μπουργκάς διερευνούν τουριστικοί πράκτορες

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2007 11:24

ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ αεροπορικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το Μπουργκάς για επιχειρηματικούς και τουριστικούς σκοπούς διερευνούν αυτή την περίοδο τουριστικοί πράκτορες των δύο περιοχών και η ελληνική πλευρά, έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με δύο εγχώριες αεροπορικές εταιρείες, ενώ και η βουλγαρική αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει ανάλογες συζητήσεις με εταιρείες της γειτονικής χώρας.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο κατά την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Έβρου στο Μπουργκάς και τις επαφές που έγιναν με επιχειρηματίες της βουλγαρικής πόλης. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Ζήσης Κουρτίδης, περιφερειακός σύμβουλος ΗΑΤΤΑ σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, βασική προϋπόθεση για να γίνει πραγματικότητα αυτή η αεροπορική σύνδεση, είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

«Η αεροπορική γραμμή θα εξυπηρετεί και επιχειρηματίες που θα ασχολούνται με τον αγωγό, αλλά και τουρίστες και αν δεν υπάρχουν οι επιχειρηματίες δεν μπορεί να σταθεί μόνο σαν τουριστική η γραμμή», τονίζει ο κ. Κουρτίδης, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα καθαρά εμπορικό θέμα.

«Όταν ξεκινήσουν οι εργασίες για τον αγωγό, θα γίνει μία έρευνα βιωσιμότητας μίας τέτοιας γραμμής και αν τελικά αυτό γίνει εφικτό, ιδιαίτερα από Μάιο έως Σεπτέμβριο, θα αρκεί ένα μικρό αεροπλάνο 70 θέσεων», παρατηρεί.

Σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση, θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας τουριστικών πακέτων «city breaks» για τους Έλληνες που θα θέλουν να επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή του Μπουργκάς. Σύμφωνα δε με τον κ. Κουρτίδη, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την παλιά ελληνική αποικία, τη Μεσημβρία που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιόμετρων από το Μπουργκάς.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΧΛΙΑΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα