ΥΕΝ: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τους επιθεωρητές του ΙΜΟ

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2007 13:50

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο έλεγχος της χώρας μας στο πλαίσιο του Εθελοντικού Συστήματος Ελέγχου των Κρατών - Μελών του ΙΜΟ (Voluntary IMO Audit Scheme), κατά τη διάρκεια του οποίου -όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΕΝ- διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα εκπληρώνει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις διατάξεις των Διεθνών Οργάνων του ΙΜΟ που έχει κυρώσει.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 28/05/07 στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από τριμελή ομάδα επιθεωρητών του ΙΜΟ, η οποία συνοδευόταν και από τον αξιωματούχο - υπεύθυνο του Οργανισμού για την εφαρμογή του όλου εγχειρήματος.

Στο πλαίσιο του ελέγχου, επιθεωρήθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΕΝ και οι συναρμόδιες για την εφαρμογή των Δ.Σ. του ΙΜΟ εθνικές αρχές (Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, Υδρογραφική Υπηρεσία και Υπηρεσία Φάρων) και διαπιστώθηκε ότι η χώρα μας διαθέτει ένα αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου και εφαρμογής των σχετικών, με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, διατάξεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα