Royal Bank of Scotland: Υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 10:56

ΕΛΑΦΡΑ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών θα διαμορφωθούν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, τα κέρδη της Royal Bank of Scotland Group Plc, της βρετανικής τράπεζας που ηγείται πιθανής εξαγοράς της ABN Amro Holding NV, αποτέλεσμα του εταιρικού δανεισμού και του ελέγχου του κόστους.

Η μέση εκτίμηση της αγοράς για τα κέρδη ανά μετοχή το 2007 είναι 72,1 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσης της τράπεζας. Η ανακοίνωσε δεν έκανε λόγο για πιθανή προσφορά εξαγοράς της ABN Amro.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου θα εμφανίσουν πάλι την ικανότητα του ομίλου για οργανική ανάπτυξη», ανέφερε στην ανακοίνωση ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, Fred Goodwin.

Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν άνοδο 1,4% φθάνοντας στις 647 πένες η μία σήμερα στις 8:02 π.μ. στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 61,4 δισ. λίρες στερλίνες. Φέτος έχουν υποχωρήσει 3,1%, με αποτέλεσμα να έχουν την τέταρτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των εννέα μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον FTSE All-Shares Banks Index, ο οποίος υποχώρησε 0,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα