Υποχωρεί η τιμή του αργού

Kαθώς εκτιμάται ότι κυκλώνας στο Ομάν δεν θα βλάψει τις προμήθειες
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 12:40

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς περιορίστηκε η ανησυχία ότι ο κυκλώνας «Gonu», θα περιορίσει τις προμήθειες πετρελαίου από το Ομάν όταν θα περάσει από αυτή τη χώρα της Μέσης Ανατολής αύριο.

Η παραγωγή πετρελαίου του Ομάν και οι εξαγωγές συνεχίζονται σήμερα κανονικά καθώς η χώρα οπλίζεται για την καταιγίδα που αναμένεται να πλήξει της ανατολικές ακτές της νωρίς αύριο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κρατική εταιρείας πετρελαίου Petroleum Development Oman.

Οι εξαγωγές θα ανασταλούν το μέγιστο για έξι ώρες μετά το πέρασμα της καταιγίδας, είπε σήμερα υπουργός Πετρελαίου του Ομάν.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε έως 45 σεντς, ποσοστό 0,75 φθάνοντας στα 65,76 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 9:35 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 65,92 δολ. το βαρέλι.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε έως 31 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 70,09 δολ. το βαρέλι και διαπραγματεύθηκε στα 70,15 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα