Tata Consultancy: 5.000 προσλήψεις στο Μεξικό

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 09:17

ΣΧΕΔΙΑ για την πρόσληψη 5.000 υπαλλήλων στο Μεξικό τα επόμενα πέντε χρόνια, κάνει η Tata Consultancy Services Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Ινδίας, καθώς η άνοδος της ρουπίας ωθεί υψηλότερα το εργατικό κόστος.

Την περασμένη εβδομάδα η Tata Consultancy άνοιξε κέντρο λογισμικού στην Γκουνταλαχάρα στο νότιο μεξικό και αυτή η εγκατάσταση θα αρχίσει να λειτουργεί με περίπου 300 υπαλλήλους, σύμφωνα με τον επικεφαλής δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Λατινική Αμερική, την Ισπανία και την Πορτογαλία, Γκάμπριελ Ρόζμαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 4 Ιουνίου.

Το νόμισμα της Ινδίας έχει σημειώσει άνοδο 9,2% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ φέτος, περιορίζοντας τα κέρδη της Tata Consultancy από τις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερή της αγορά, αυξάνοντας παράλληλα το κόστος σε σύγκριση με άλλες χώρες. Η εταιρεία πραγματοποιεί περίπου το ήμισυ των πωλήσεών της στη Β. Αμερική. Το νόμισμα του Μεξικό, πέσο, έχει σημειώσει φέτος ελαφρά διαφοροποίηση έναντι του δολαρίου.

Σημειώνεται ότι οι μισθοί στο Μεξικό είναι περίπου 30% υψηλότεροι από την Ινδία και περίπου 40% έως 50% χαμηλότεροι από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ρόζμαν.

Εχοντας προγραμματιστές στο Μεξικό η Tata θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τους πελάτες της στις ΗΠΑ πιο γρήγορα επειδή εργάζονται στην ίδια ώρα ζώνης, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος κατέληξε:

«Κανείς δεν γνωρίζει το κόστος στην Ινδία ή την Κίνα μακροπρόθεσμα. Εάν με ρωτούσατε πριν από δύο χρόνια δεν θα έλεγα ότι η ρουπία θα σημείωνε τόσο σημαντική άνοδο. Κανείς δεν είναι τόσο έξυπνος για να το προβλέψει».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα