Bouygues: 28% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 09:36

ΑΝΟΔΟ 28% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας του κόσμου, Bouygues SA, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις, καθώς η επιτάχυνση των κατασκευαστικών εργασιών στη Γαλλία και οι επενδύσεις σε δρόμους, αύξησαν τις πωλήσεις.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 189 εκατ. ευρώ (256 εκατ. δολ.) από 148 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της Bouygues θα ήταν 162 εκατ. ευρώ.

Φέτος η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο για την αύξηση των πωλήσεων στο 9% και ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Martin Bouygues, σχεδιάζει να προσλάβει 18.500 υπαλλήλους για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση. Περίπου το 1/6 από τις νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στη Γαλλία όπου οι κατασκευές κατοικιών αυξάνονται, ενώ το σκέλος της εταιρείας, Colas, η υπ΄αριθμόν ένα εταιρεία κατασκευής δρόμων στον κόσμο, ανακοίνωσε επίσης αύξηση των παραγγελιών.

Οι μετοχές της Bouygues σημείωσαν άνοδο 35% φέτος, έναντι ανόδου 9,7% του δείκτη CAC 40 του Χρηματιστηρίου στο Παρίσι. Η άνοδος δίνει στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 22,5 δισ. ευρώ.

Η Βouygues αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη των πωλήσεών της για το 2007, στα 28,8 δισ. ευρώ από 28,6 δισ. ευρώ, στόχο που έθεσε τον Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα