Προανήγγειλε παροχές ο Αλογοσκούφης

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 16:10

Υπάρχουν περιθώρια μέσα σε ένα αναπτυξιακό περιβάλλον για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας μέσα από δαπάνες για την έρευνα και τεχνολογία και για την παιδεία, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την άρση της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας το στίγμα της οικονομικής πολιτικής, που θα συνοδεύεται και από παροχές στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι θα τηρηθεί στο ακέραιο ο προϋπολογισμός, ο οποίος περιλαμβάνει και κοινωνικά μέτρα και ότι τα επόμενα χρόνια θα ανακοινωθούν νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Η προσαρμογή, είπε ο υπουργός, συνεχίζεται με διαρθρωτικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, επιδιώκοντας τον μεσοπρόθεσμο στόχο των ισοσκελισμένων ή και ελαφρά πλεονασματικών προϋπολογισμών ως το 2010. Ας μην ξεχνάμε, πρόσθεσε, ότι σε ετήσια βάση τα τελευταία τρία χρόνια η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν ύψους 1,8% του ΑΕΠ ετησίως, ενώ για τα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να είναι 0,7% με 0,8% του ΑΕΠ, δηλαδή λιγότερο από το μισό.

Αναφερόμενος και σε άλλες πτυχές της πορείας της οικονομίας, αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο των συμπράξεων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, και στην αύξηση των ξένων επενδύσεων, οι οποίες ανήλθαν σε 4,3 δισ. ευρώ το 2006, δηλαδή στο 2% του ΑΕΠ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα