Δ. Σιούφας: Κλειδί για την ανάπτυξη η καινοτομία

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 17:53

Δέσμη ισχυρών κινήτρων για την ανάπτυξη της καινοτομίας επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης, τα οποία θα ανακοινωθούν μετά την έγκρισή τους από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας σε ομιλία του στη σημερινή εκδήλωση για την Ημέρα Καινοτομίας που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και του ΥΠΑΝ, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

«Η έρευνα και η καινοτομία σημαίνουν πλεονέκτημα ανάπτυξης. Σημαίνουν πλεονέκτημα προόδου. Θέλουμε και μπορούμε τα πλεονεκτήματα αυτά να τα κατακτήσουμε όλοι μαζί», τόνισε ο κ. Σιούφας.

Επισήμανε ακόμη ότι κυβερνητική δέσμευση είναι η αύξηση της κρατικής συμβολής στη βασική έρευνα, αλλά και η προσπάθεια αύξησης της ιδιωτικής συμβολής.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει τη χάραξη μακροχρόνιας εθνικής πολιτικής από δεκαμελή Διυπουργική Επιτροπή με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Προβλέπει, επίσης, τη δημιουργία νέων θεσμικών οργάνων, όπως ο Εθνικός Οργανισμός Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να συνδεθεί το ερευνητικό δυναμικό της χώρας μας με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα