Σημαντική άνοδος των δολαρίων Ν. Ζηλανδίας και Αυστραλίας

Καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ακολουθούν την τακτική των carry-trades
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 08:55

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα 22 ετών αναρριχήθηκε το δολάριο της Ν. Ζηλανδίας, μετά την απροσδόκητη αύξηση των επιτοκίων. Ανοδικά κινήθηκε και το δολάριο της Αυστραλίας μετά την αύξηση της απασχόλησης, τονώνοντας τις αποδόσεις των επενδυτών που δανείζονται γιέν για να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία στις δύο χώρες.

Το νόμισμα της Ν. Ζηλανδίας, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 1985 μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα στα επίπεδα ρεκόρ του 8%, ενθαρρύνοντας τα carry-trades.

Το δολάριο της Αυστραλίας σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1989, καθώς η αύξηση της απασχόλησης πάνω από τις προβλέψεις, έκανε τους διαπραγματευτές να αυξήσουν τα στοιχήματά τους ότι το κόστος δανεισμού θα αυξηθεί από το 6,25%.

Το δολάριο της Ν. Ζηλανδίας σημείωσε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στα 75,63 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 4:04 μ.μ. στο Ουέλινγκτον (τοπική ώρα) από 75 σεντς που ήταν αργά χθες στην Ασία και άγγιξε τα 75,68 σεντς, τα υψηλότερα επίπεδα από την ελεύθερη διαπραγμάτευσή του. Το δολάριο της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,7% φθάνοντας στα 84,74 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ από 84,12 σεντς χθες, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 1989.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα