Talk of the market: Κινητικότητα, επενδυτική και ...εμπορική

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 11:11

Με πιο ενεργό ρόλο μπαίνουν από σήμερα στην αγορά οι μεγάλοι παίκτες του λιανεμπορίου. Η κατάργηση του πλαφόν των 20 ατόμων ανά κατάστημα και η θέσπιση ορίου ανάλογα με τα τετραγωνικά διευκολύνει το άνοιγμα με τη μέθοδο click inside και μεγαλύτερων καταστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό το attica στο City Link υποδέχεται καταναλωτές σε όλους τους ορόφους του (ενώ την προηγούμενη εβδομάδα λειτούργησε μόνο στο ισόγειο) ενώ επεκτείνει την υπηρεσία click inside και η ΙΚΕΑ, πέρα από το κατάστημα του Πειραιά και τα κέντρα παραγγελειοληψίας, από 13/4 και στα καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρομίου, Κηφισού, Θεσσαλίας και ΙΚΕΑ Ιωαννίνων.

Τις 900 μονάδες «βλέπει» ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο χρηματιστήριο διατηρώντας την περασμένη εβδομάδα τη θετική δυναμική του. Συνολικά, ενισχύθηκε κατά 1,88% σε εβδομαδιαία βάση, με την μέση αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 80 εκατ. ευρώ.

Σήμερα ανακοίνωσε αποτελέσματα η Aegean Airlines, που εμφάνισε καθαρές ζημιές 228 εκατ. ευρώ το 2020 ενώ η εξέλιξη της πανδημίας και τα έντονα περιοριστικά μέτρα του δεύτερου lockdown στην Ελλάδα και την Ευρώπη, περιόρισαν σημαντικά τη δραστηριότητα αλλά και τον συντελεστή πληρότητας κατά το δ’ τρίμηνο του έτους. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σημειώθηκε πτώση 74% του κύκλου εργασιών το δ’ τρίμηνο του 2020.

Η Mytilineos ενισχύει τη θέση του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας στη διεθνοποιημένη αγορά ενέργειας και συγκεκριμένα στην αγορά της Αυστραλίας, ξεκινώντας συνεργασία με την QEnergy (μέρος της Ion Holdings) μέσω της υπογραφής Σύμβασης Πώλησης Ενέργειας (Power Purchase Agreement). Η Σύμβαση υπεγράφη στην πλατφόρμα της WePower, μιας από τις μεγαλύτερες διεθνώς πλατφόρμες αγοράς και εμπορίας ενέργειας που στηρίζεται στην τεχνολογία blockchain.

Ο ΟΠΑΠ ενημερώνει τους πελάτες του ότι όλα τα καταστήματα στοιχημάτων στην Ελλάδα θα ανοίξουν ξανά σήμερα, εκτός από αυτά που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας την περασμένη Παρασκευή. Επιπλέον, όλα τα καταστήματα PLAY (δηλαδή αίθουσες παιχνιδιών VLT) θα παραμείνουν κλειστά.

Ολοκληρώθηκε η υπογραφή των συμβάσεων για την τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της ΔΕΗ με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, από την οποία η εταιρεία θα αντλήσει μέχρι 325 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 5 ετών και σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ της ΔEΗ το επιτόκιο της συναλλαγής είναι 6,8% και το ποσό των προς τιτλοποίηση απαιτήσεων εκτιμάται σε 1,7 δισ. ευρώ ενώ διαχειριστής (Servicer) στη συναλλαγή είναι η ΔEΗ Α.Ε. και ως Sub-Servicer λειτουργεί η Qualco Α.Ε.. 

Η έγκαιρη ανάπτυξη παραγωγής σε προϊόντα ατομικής υγιεινής που έχουν υψηλή ζήτηση εν μέσω πανδημίας «απογείωσε» τα μεγέθη του ομίλου Πλαστικά Θράκης. Με κύκλο εργασιών 339,722 εκατ. ευρώ ενισχυμένο κατά 13,9% έκλεισε το 2020 εμφανίζοντας καθαρά κέρδη 37,347 εκατ. ευρώ από 3,716 εκατ. ευρώ στο ίδιο διάστημα ενισχυμένα κατά 905%. Σύμφωνα με την εταιρεία, παρά τις προκλήσεις στο περιβάλλον της πανδημίας ο όμιλος Πλαστικά Θράκης πέτυχε να αυξήσει τις πωλήσεις και την κερδοφορία του το 2020, καθώς η μειωμένη ζήτηση σε ορισμένους τομείς δραστηριοποίησης αντισταθμίστηκε και υπερκαλύφθηκε από την σημαντική αύξηση των πωλήσεων σε άλλους. 

Στο πλαίσιο της στρατηγικής τους συνεργασίας στον ξενοδοχειακό χώρο, η Invel Real Estate, η PRODEA Investments και o κυπριακός όμιλος εταιρειών YODA Group του Ιωάννη Παπαλέκα ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της μεταβίβασης από την PRODEA σε θυγατρική του YODA Group, ποσοστού 45% στην εταιρεία MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited (MHV).

Η PRODEA Investments διατηρεί ποσοστό 45% και η Invel Real Estate, μέσω θυγατρικής της, ποσοστό 10%. Η MHV, η οποία κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Company Limited, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου The Landmark Nicosia στη Λευκωσία Κύπρου, αποτελεί πλέον το κοινό επενδυτικό όχημα των τριών μετόχων στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα