Βουλγαρία: 10 υποψήφιοι για το σταθμό Belene

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 09:57

Συνολικά 10 εταιρείες συμμετέχουν στη διαδικασία για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή στον πυρηνικό σταθμό Belene της Βουλγαρίας.

Πιο συγκεκριμένα η ιταλική Enel, η τσεχική Chez, οι γερμανικές E.ON και RWE, η γαλλική EDF, οι ελβετικές EGL και ATEL, η ισπανική Endesa, η βελγική Elektrabel και η βουλγαρική Koumerio Med εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν ως μέτοχοι στο σταθμό Belene.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Εθνικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (NEC) της Βουλγαρίας, κ. Λιουμπομίρ Βέλκοβ μετά από τη λήξη χθες της σχετικής προθεσμίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στη διαδικασία επιλογής στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αποκτήσει το 49% της υπό σύσταση εταιρείας Elektroenergiinia Compania Belene (η οποία θα ελέγχει και θα διαχειρίζεται τη νέα πυρηνική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ονομαστικής ισχύος 2000 μεγαβάτ).

Αναμένουμε πως μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο κατάλογος προεπιλογής (short list) των υποψηφίων, στους οποίους, μετά από την υπογραφή της προβλεπόμενης συμφωνίας τήρησης της εμπιστευτικότητας, θα διατεθεί το πληροφοριακό μνημόνιο, επισήμανε ο κ. Βέλκοβ.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα