Αναβίωση συμφωνίας Aeroflot-Boeing για αγορά 22 αεροσκαφών

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 10:53

ΣΤΗΝ αναβίωση συμφωνίας ύψους 2 δισ. δολ. για την αγορά 22 αεροσκαφών τύπου Boeing 787, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας, Aeroflot, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην ημερήσια επιχειρηματική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενο πηγές του κλάδου.

Η συμφωνία πάγωσε το 2006 εξ αιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

Τον Μάρτιο η Aeroflot ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την αγορά 22 αεροσκαφών από την ανταγωνίστρια αεροπορική βιομηχανία των ΗΠΑ, Airbus, παρά το ότι το πρώτο αεροσκάφος Α350 ενδέχεται να παραδοθεί πολύ μετά το 2010, προθεσμία που η Boeing έχει πει ότι μπορεί να επιτύχει.

Η Kommersant επικαλέστηκε πηγές του κλάδου λέγοντας ότι η συμφωνία με την Boeing θα αναγεννηθεί στο οικονομικό συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη το Σάββατο, με την Boeing και την Aeroflot να υπογράφουν συμφωνία για την παράδοση των αεροσκαφών.

Επίσης η Boeing θα υπογράψει ένα πρωτόκολλο για την επέκταση της συνεργασίας με την ρωσική Sukhoi.

Ηδη η εταιρεία των ΗΠΑ συμβουλεύει την Sukhoi στο σχεδιασμό, την πώληση και την παραγωγή ενός αεροσκάφους, του Sukhoi Superjet και θα επεκτείνει την ανάμειξή της συμφωνώντας να δημιουργήσει κέντρα εκπαίδευσης προσωπικού και υπηρεσιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα