Telefonica: Προς πώληση ιαπωνικών ομολόγων

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 11:33

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ομόλογα σε ιαπωνικό γιέν, διευρύνοντας τη στήριξη των επενδυτών για το χρέος της ύψους 51,9 δισ. ευρώ (70 δισ. δολ.) ενδέχεται να πουλήσει η Telefonica SA, η πιο χρεωμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης.

Η ισπανική εταιρεία, η οποία χθες άντλησε 380 εκατ. δολ. κατά το ντεμπούτο πώλησης μετοχών σε τσεχικές κορώνες, συνεργάζεται με ιαπωνικές τράπεζες για μια πιθανή έκδοση ομολόγων, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, Santiago Fernandez Valbuena, σε συνέντευξη που παραχώρησε αυτήν την εβδομάδα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Μαδρίτη. Ο ίδιος ανέφερε ότι μία πώληση ομολόγων σε δολάρια ΗΠΑ είναι πιθανή.

Η Τelefonica δαπάνησε 80 δισ. δολ. σε εξαγορές αυτήν τη δεκαετία για να καταστεί το μεγαλύτερο πρώην κρατικό μονοπώλιο της Ευρώπης. Πέρυσι, η απόκτηση της βρετανικής Ο2 Plc, της μεγαλύτερης διαχειρίστριας κινητής τηλεφωνίας της χώρας από πλευράς πελατών, ώθησε να υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρείας από την Moody's Investors Service, την Standard & Poor's και την Fitch Ratings καθώς η εταιρεία αύξησε το χρέος της κατά 36 δισ. δολάρια.

Πέρυσι η Telefonica πούλησε ομόλογα σε δολάρια αξίας 5,2 δισ. δολ., τη μεγαλύτερη προσφορά χρέους στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης της εξαγοράς της Ο2. Από τότε τα ομόλογα, λήξης το 2036, έχουν σημειώσει άνοδο μειώνοντας την απόδοσή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα