Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες: Εξαγορά του 51% της Mare Nostrum

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 17:12

Στην υπογραφή σύμβασης εξαγοράς ποσοστού 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Mare Nostrum AE από τον κύριο μέτοχό της Αθανάσιο Ισμαήλο προχώρησε η Δίας Ιχθυοκαλιέργειες ΑΒΕΕ.

Το τίμημα εξαγοράς ανέρχεται στο ποσό των 2 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί από ίδια κεφάλαια έως το 2011.

Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας πριν από την εξαγορά ήταν Αθανάσιος Ισμαήλος 97,5% και Μουντζούρη Ελένη 2,5%. Μετά την εξαγορά διαμορφώνεται σε Δίας Ιχθ. ΑΒΕΕ 51%, Αθανάσιος Ισμαήλος 46,5% και Μουντζούρη Ελένη 2,5%.

Μετά την εξαγορά το διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής: Στέφανος Μανέλλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ισμαήλος Αθανάσιος, Αντιπρόεδρος, Στέλιος Πιτάκας, Μέλος, Ιωακείμ Τσουκαλάς, Μέλος, Γεώργιος Πιτάκας, Μέλος, Ελένη Μουντζούρη, Μέλος.

Η Mare Nostum δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας ιχθύων από το 1999, καθώς και στην μεταποίηση και επεξεργασία νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας. Η εταιρία διακινεί ετησίως περί τους 5.000 τόνους αλιευμάτων τόσο ιχθυοκαλλιέργειας όσο και ελεύθερης αλιείας.

Eχει βασικά εξαγωγικό χαρακτήρα καλύπτοντας όλες τις κύριες αγορές της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου.

Επίσης διαθέτει τρεις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή του Πόρου δυναμικότητας 1.500 τόνων. Για το 2006 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 19,6 εκατ. ευρώ ενώ για το τρέχον έτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα