Εξώδικο εργαζομένων για ασφαλιστικές υποχρεώσεις Alpha Bank

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 19:55
UPD:20:42

Ο Σύλλογος των εργαζομένων της Τράπεζας Alpha Bank, με εξώδικο που απέστειλε, ζητά από τον υπουργό Οικονομίας να μην προχωρήσει στη «σκανδαλώδη» ρύθμιση, που υπολογίζει τις υποχρεώσεις έναντι του ασφαλιστικού των υπαλλήλων της σε 543 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι τις υπολογίζουν σε τριπλάσιο ποσό και ζητούν να απορριφθεί η αίτηση της Alpha Bank για ένταξη του προσωπικού της στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζουπαλλήλων (ΕΤΑΤ). Ο κ. Γκιάτης προειδοποίησε ότι αν η ρύθμιση πραγματοποιηθεί, θα χαρίζει στην Alpha Bank εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα "φορτώνει" στους έλληνες φορολογουμένους.

Η υπεύθυνη Οικονομίας, Βάσω Παπανδρέου, και η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, δήλωσαν ότι η κυβέρνηση για «να διευκολύνει την πώληση της Τράπεζας, ετοιμάζεται να μετακυλήσει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της, στο κοινωνικό σύνολο. Χαρίζει στους μετόχους πάνω από 1 δισ. ευρώ, επιβαρύνοντας το ΙΚΑ.

Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών, που μεθοδεύει αυτή τη ρύθμιση με παράνομες διαδικασίες, να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να μην προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα