Ιαπωνία: Αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2007 07:41

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού τον Απρίλιο στην Ιαπωνία, καθώς οι μη βιομηχανικές εταιρείες επεδίωξαν την αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, καθώς προσδοκάται ότι η ζήτηση των καταναλωτών στη χώρα θα επεκταθεί.

Οι παραγγελίες – εποχιακώς προσαρμοσμένες – αυξήθηκαν τον Απρίλιο 2,2%, φθάνοντας στο 1,10 τρισ. γιέν (8,3 δισ. δολ.) μετά την υποχώρησή τους 4,5% τον Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο 42 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού θα σημείωναν άνοδο 4,5%.

Οι μη βιομηχανικές παραγγελίες, που δεν περιλαμβάνουν την ναυτιλία και τις εταιρείες κοινής ωφελείας, αυξήθηκαν 5,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο, με τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνουν οι εταιρείες λιανικής, οικονομικών και ασφαλειών. Οι παραγγελίες από τις βιομηχανίες μειώθηκαν 1,3%, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 121,26 ανά δολάριο στις 12:44 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 121,07 που ήταν πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας αυξήθηκε 3 μονάδες βάσης, φθάνοντας στο 1,895%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα