Advanced Micro: Αύξηση παραγγελιών από την Taiwan Semiconductor

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2007 09:45

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ παραγγελίες στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. για να αντιμετωπίσει την υψηλή ζήτηση σε τσιπ για γραφικά, θα κάνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών κομπιούτερ στον κόσμο, Advanced Micro Devices Inc.

«Θα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη TSMC επειδή έχουμε γίνει πολύ φιλόδοξοι για τα τσιπ γραφικών, είπε ο Χένρι Ρίτσαρντ, επικεφαλής πωλήσεων της Advanced Micro, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 6 Ιουνίου στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέϊ. Ο ίδιος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ύψος αυτών των παραγγελιών.

Πέρυσι, η Advanced Micro, που εδρεύει στο Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αγόρασε την ATI Technologies Inc. για να επεκταθεί πέρα από τους επεξεργαστές και να αυξήσει τη δραστηριότητά της στα τσιπ γραφικών.

Τα εν λόγω τσιπ που θα κατασκευάζονται από την Taiwan Semiconductor θα χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και ψηφιακές τηλεοράσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της Advanced Micro, Φιλ Χέστερ, σε συνέντευξή του στις 7 Ιουνίου, επίσης στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν.

Η Advanced Micro, που έπεται της Intel Corp. στην κατασκευή προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών θα δώσει τον επόμενο μήνα λεπτομέρειες για το θέμα.

Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor, σημείωσαν άνοδο 1,2%, φθάνοντας στα 65,40 δολ. Ταϊβάν η μία στις 12:39 μ.μ., ώρα Ταϊπέϊ. Οι μετοχές της Advanced Micro σημείωσαν χθες άνοδο 0,4%, για να κλείσουν στα 13,68 δολ. η μία στη Ν. Υόρκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα