Χρηματιστήριο Τόκυο: Morgan Stanley, Nomura και Daiwa για τη δημόσια εγγραφή

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2007 12:52

ΤΗΝ Morgan Stanley, τη Nomura Holdings Inc. και την Daiwa Securities Group Inc., προσέλαβε το Χρηματιστήριο του Τόκυο για να διαχειριστούν τη δημόσια εγγραφή, καθώς το δεύτερο μεγαλύτερο Χρηματιστήριο στον κόσμο ετοιμάζεται για την παγκόσμια συγχώνευση των αγορών.

«Είναι πιθανόν να γίνουν συγχωνεύσεις στο μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος του Tokyo Stock Exchange (TSE), Τάϊζο Νισιμούρο, μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκυο.

Πέρυσι, έγιναν προσφορές ύψους 36 δισ. δολ. διεθνώς για Χρηματιστήρια, καθώς επιδιώκουν να αυξήσουν την γκάμα των προϊόντων τους για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για παράγωγα και εμπορεύματα φυσικής παραγωγής. Η Stanley συμβουλεύει τις προτεινόμενες εξαγορές του Nasdaq Stock Market Inc. και του Intercontinental Exchange Inc.

Εντεκα επενδυτικές τράπεζες έκαναν αίτηση για να διαχειριστούν την πώληση μετοχών του TSE, που δεν θα γίνει νωρίτερα από τον Δεκέμβριο του 2008, είπε ο Νισιμούρο, στη σημερινή του συνέντευξη. Η διαφορά μεταξύ της χαμηλότερης και της μεγαλύτερης αμοιβής που προτάθηκε ήταν 3,5%, συμπλήρωσε ο ίδιο.

Τα καθαρά κέρδη του TSE, ήταν 20 δισ. γιέν (165 εκατ. δολ.) τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι 324 εκατ. δολ. στο Hong Kong Exchange & Clearing.

Η διάθεση μετοχών του TSE στο ευρύ κοινό αποτελεί μέρος του σχεδίου της ιαπωνικής κυβέρνησης να καταστήσει το Τόκυο οικονομικό κέντρο της Ασίας, όπου αντιμετωπίζει τον έντονο ανταγωνισμό των Χρηματιστηρίων της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ.

Πέρυσι το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ προσήλκυσε πωλήσεις μετοχών 67 δισ. δολ. τριπλάσιο του ποσού που άντλησε το TSE σύμφωνα με τα στοιχεία της World Federation of Exchanges. To Χρηματιστήριο του Τόκυο κατείχε την 30ή θέση το 2006, μετά το Χονγκ Κονγκ που κατείχε την 16η και της Σιγκαπούρης που κατείχε την 23η.

Η Morgan Stanley συμβουλεύει το Χρηματιστήριο της Σουηδίας, ΟΜΧ ΑΒ, αντικείμενο εξαγοράς ύψους 3,7 δισ. δολ. του Nasdaq Stock Market Inc., και την Intercontinental Exchange Inc., στην εξαγορά της ύψους 10,9 δισ. δολ. της CBOT Holdings Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα