Ανέκαμψε η Σοφοκλέους

Κέρδη 2,99% κατέγραψε η Alpha Bank
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2007 17:08
UPD:17:54

ΑΝΕΚΑΜΨΕ προς το τέλος της συνεδρίασης η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με το γενικό δείκτη να κλείνει με θετικό πρόσημο για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών.

Θετικό αντίκτυπο είχε η ελαφρά ανάκαμψη των κυριοτέρων ευρωπαϊκών αγορών ύστερα από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ.

«H σημερινή συνεδρίαση είχε έντονη μεταβλητότητα επηρεασμένη και από την κίνηση των ξένων χρηματιστηρίων. Όταν η ψυχολογία άρχιζε να αλλάζει σε θετική στην Ευρώπη τότε η Σοφοκλέους ακολούθησε», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.850,83 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,25%.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης είχε υποχωρήσει μέχρι τις 4.781,37 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση, ο γενικός δείκτης σημείωσε πτώση κατά 2,46%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 485,25 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 92 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Με θετικό πρόσημο έκλεισε και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 183 τίτλοι ενισχύθηκαν, 86 έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα και 36 παρέμειναν σταθερές.

Σημαντική άνοδο κατά 2,99% σημείωσε η μετοχή της Alpha Bank.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα