Με ταχείς ρυθμούς η αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΤΑ

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος διευθύνων σύμβουλος καθηγητής Χάρης Κοκκώσης
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007 18:37
UPD:18:41

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η αξιοποίηση της περιουσίας της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης καθώς έως τον Σεπτέμβριο θα έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για την ιδιωτικοποίηση της έκτασης Αφάντου στη Ρόδο και στην Ανάβυσσο Αττικής σε συνδυασμό με την προώθηση του χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό που προβλέπει την δημιουργία τουριστικών κατοικιών. Βασική προϋπόθεση για την προώθηση των δύο αυτών κύριων εγκαταστάσεων αποτελεί το μνημόνιο συνεργασίας της ΕΤΑ με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης των περιοχών αυτών.

H υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ανακοίνωσε και επισήμως, την ανάθεση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑ από τον καθηγητή Χάρη Κοκκώση, πρώην ειδικό γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑ, η υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "νέα εποχή αρχίζει μετά την τοποθέτηση του κ.Κοκκώση" και τόνισε ότι εντός του μηνός Ιουλίου θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ωρίμανση μιας σειράς περιουσιακών στοιχείων της ΕΤΑ είτε μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών (π.χ. έκταση των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά) είτε με την αξιοποίηση άλλων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με γνώμονα την απόλυτη διαφάνεια, το σεβασμό στο περιβάλλον και το καλό των τοπικών κοινωνιών".

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της νέας διοίκησης της ΕΤΑ, οι διαγωνισμοί για τα Ξενία Βυτινάς και Σκιάθου αλλά και της μαρίνας του ΣΕΦ, βρίσκονται στην δεύτερη φάση ενώ αναμένεται να προκηρυχθεί η πρόσκληση για την ιδιωτικοποίηση του Ξενία της Καλαμπάκας. Σημειώνεται ότι το Ξενία στα Χανιά αφού ανοικοδομηθεί θα προχωρήσει η διαδικασία ιδιωτικοποιησής του. Χαρακτηριστικό στοιχείο του νέου προγραμματισμού αποτελεί και η δημιουργία εκθεσιακού κέντρου στα κτίρια του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό (σε συνεργασία με το σχεδιασμό για το Μητροπολιτικό Πάρκο που θα ανακοινωθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ).

Κατόπιν ακολουθεί η προκήρυξη για το καζίνο της Κέρκυρας, όμως αφού πρώτα εγκριθεί από την συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποίησης.

Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Μ. Κονδύλης αναφέρθηκε στην ενίσχυση του έργου της ΕΤΑ με την τοποθέτηση του κ. Χ. Κοκκώση ενώ απο την πλευρά του ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, καθηγητής Πολεοδομίας - Χωροταξίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με σημαντική εμπειρία στο χώρο του τουρισμό, υπογράμμισε ότι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της ΕΤΑ είναι να δώσει τις νέες κατευθύνσεις ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα.

ΤΖΙΝΑ Ι.ΑΓΓΟΥΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα