Αυστραλία: Στα υψηλότερα δύο ετών η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 09:42

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών αναρριχήθηκε τον Μάϊο η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων στην Αυστραλία, σημάδι επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 2 μονάδων φθάνοντας στις 15 μονάδες από τον Απρίλιο – εποχιακώς προσαρμοσμένος – σύμφωνα με έρευνα σε 600 εταιρείες, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα από την National Australia Bank Ltd. στη Μελβούρνη. Ο δείκτης πάνω από το μηδέν, καταδεικνύει ότι περισσότεροι ερωτηθέντες περιμένουν βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας από εκείνους που προβλέπουν ότι θα επιδεινωθεί.

Ο δείκτης αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2005.

Το δολάριο της Αυστραλίας αγοράστηκε στα 84,35 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 11:38 π.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα, από 84,38 σεντς που ήταν πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Το νόμισμα αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 18 ετών των 84,76 σεντς την εβδομάδα που πέρασε. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας παρέμεινε αμετάβλητη στο 6,23%,. Στο Χρηματιστήριο ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 6.272,2 μονάδες με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των μεταλλουργιών και των τραπεζών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα