Ανάκληση Ford Maverick

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 11:48

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων FORD μοντέλο Maverick εκτελούν η εταιρεία Ford Motor Hellas AEBE, Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων FORD στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Η ανάκληση αφορά περίπου 3300 οχήματα, παραγωγής από 22 Οκτωβρίου 1999 έως 23 Ιανουαρίου 2004. Σε ένα μικρό ποσοστό των παραπάνω οχημάτων ενδέχεται να λείπουν ή να έχουν μετακινηθεί από τη θέση τους τα στεγανοποιητικά χιτώνια των καλωδίων στη φύσα της ηλεκτρονικής μονάδας του συστήματος αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS). Αυτή η κατάσταση μπορεί να επιτρέψει την εισχώρηση ακαθαρσιών στη φύσα της ηλεκτρονικής μονάδας, δημιουργώντας έτσι την πιθανότητα βραχυκυκλώματος. Τυχόν βραχυκύκλωμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ABS, η οποία ενδεχομένως να ενεργοποιήσει την προειδοποιητική λυχνία του ABS και, σε ακραίες περιπτώσεις, η ηλεκτρονική μονάδα μπορεί να υπερθερμανθεί, με αποτέλεσμα την παρουσία οσμής καμένου υλικού, καπνού και/ή φωτιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FORD για να γίνει έλεγχος και αν χρειαστεί αντικατάσταση της μονάδας ελέγχου του συστήματος αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης της εταιρείας Ford Motor Hellas AEBE στο τηλέφωνο 801 11 700 600.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα