Πλαστικά Θράκης: Εξαγορά του 50% της αμερικανικής Lumite

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 11:55

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 50% της αμερικανικής Lumite Inc από τη Synthetic Holdings, 100% θυγατρική της εταιρείας Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ, έναντι τιμήματος 1,2 εκ. δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της τελευταίας..

Η εταιρεία Lumite Inc δραστηριοποιείται στην Αμερικάνικη αγορά και το 2006 πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους περίπου 12 εκ. δολαρίων.

Με την ολοκλήρωση της εν λόγω εξαγοράς η Lumite Inc αναλαμβάνει τη διάθεση όλων των προϊόντων του Ομίλου για αγροτικές χρήσεις στην αμερικανική αγορά.

Η εξαγορά της Lumite Inc είναι η δεύτερη επιχειρηματική κίνηση - μετά την πρόσφατη εξαγορά της δραστηριότητας της Linq Industrial Fabrics Inc, στη Νότιο Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών - την οποία πραγματοποίησε η Διοίκηση της Πλαστικά Θράκης αποσκοπώντας στην εδραίωση του Ομίλου στην Αμερικάνικη αγορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Lumite Inc θα αποτελέσει τον άξονα του εμπορικού δικτύου των αγροτικών υφασμάτων του Ομίλου στην Αμερικάνικη αγορά αξιοποιώντας το εμπορικό της σήμα (brand), το δίκτυο πωλήσεων, καθώς και την εμπειρία της, ενώ αντίστοιχα η Thracelinq Inc θα αποτελέσει το βασικό άξονα ανάπτυξης του Ομίλου στον κλάδο των γεωυφασμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΛΑΘ



Σχολιασμένα