Θέματα ενέργειας στο επίκεντρο της συνάντησης Δ. Σιούφα - Ν. Μπερνς

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 14:54

Με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου και ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τσαρλς Ρις.

«Με τον Αμερικανό υφυπουργό κ. Νίκολας Μπερνς και τον Αμερικανό πρέσβη Τσαρλς Ρις στην Ελλάδα, είχαμε μια εξαιρετικά δημιουργική συνάντηση και συνεργασία στην οποία εξετάσαμε τα θέματα των οικονομικών σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ελλάδος, προοπτικές αναπτυξιακής συνεργασίας και επενδύσεων Αμερικανικών εταιρειών στην Ελλάδα», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Βεβαίως, εξετάσαμε και ζητήματα που σχετίζονται με την ενεργειακή κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή. Ήτανε μια εξαιρετικά σημαντική και δημιουργική συνάντηση με τον κ. υφυπουργό τον οποίο τον καλωσόρισα στην Ελλάδα και στο υπουργείο», πρόσθεσε ο κ. Σιούφας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «¶ποψη μας είναι ότι υπάρχουν μείζονες δυνατότητες αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και, βεβαίως, είχαμε μια απόλυτα ικανοποιητική ανταλλαγή απόψεων επί ενός εκ των μεγαλυτέρων σύγχρονων δυνατών ζητημάτων που είναι τα θέματα της ενέργειας, των ενεργειακών πηγών και της διανομής της ενέργειας. Οφείλω να ομολογήσω ότι αποχωρώ από τη συνάντηση εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από τη στρατηγική ενόραση των θεμάτων εκ μέρους του κ. υπουργού και της κυβέρνησης του, έχω δε την άποψη ότι ο κ. υπουργός έχει σαφέστατη και ευρύτατη θεώρηση των συμφερόντων της χώρας του».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα