ΕΞΑ-Α: Ελλείψεις και καθυστερήσεις στην τουριστική προβολή της Αθήνας

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 15:42

Ελλείψεις και καθυστερήσεις στην τουριστική προβολή της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής (ΕΞΑ-Α), με αφορμή τη διεξαγωγή στην Αθήνα της Διεθνούς Έκθεσης Προορισμών «City Break Expo 2007» και του Ετήσιου Συνεδρίου του επίσημου Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων «European Cities Marketing» (11 έως τις 16 Ιουνίου) στο Κλειστό γήπεδο του Π.Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο).

Όπως τονίζουν οι ξενοδόχοι, «δεν υλοποιείται κανένα πρόγραμμα για την προβολή της Αττικής και της Αθήνας, κανένας φορέας δεν συντονίζει την τουριστική λειτουργία της Αττικής, ενώ και τα Ολυμπιακά Ακίνητα ακόμη δεν έχουν καταλήξει στον operator που θα αναλάβει το μάνατζμεντ του συνεδριακού της Αθήνας, αν και έχουν περάσει πέντε μήνες από τον διαγωνισμό (Ιανουάριος 2007)». Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης, σύμφωνα με την ΕΞΑ-Α, είναι να απομακρύνεται και η προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του Μητροπολιτικού Συνεδριακού της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ αύξηση κατά 3,1% εμφάνισαν οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας τον Απρίλιο του 2007 σε σχέση με πέρυσι, με μεγαλύτερη θετική μεταβολή (9%) στα ξενοδοχεία 4*. Ακολουθούν τα 5* (3,5%) και 3* (0,7%). Σε αντίθεση με τα παραπάνω, μείωση (1%) παρατηρείται στην πληρότητα των ξενοδοχείων 2*.

Στον χάρτη των μεγάλων πόλεων-ανταγωνιστών της Αθήνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η JBR Hellas-Howarth, για λογαριασμό της ΕΞΑ-Α, οι καλύτερες πληρότητες σημειώθηκαν στο Λονδίνο (76,3%), στο ¶μστερνταμ (74,8%) και στο Παρίσι (69%). Η Αθήνα, αν και εμφανίζεται με αύξηση 5,5%, βρίσκεται στην τελευταία θέση (62%).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα