Επίσπευση της παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ Θεσσαλονίκης ζήτησε ο δ/σ του ΟΛΘ

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 16:36

Το αργότερο σε τέσσερις μήνες επιβάλλεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες, αν η Ελλάδα δεν θέλει να "εξαναγκάσει" τις ναυτιλιακές εταιρείες να στραφούν στους ανταγωνιστές της, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Ιωάννης Τσάρας, από το βήμα του 2ου διεθνούς συμποσίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, διακινείται το 30% του ΑΕΠ της Κ. Μακεδονίας, ενώ την τελευταία διετία μεταφέρονται κατά μέσο όρο ετησίως περί τα 370.000 TEUs (σ.σ. μονάδα μέτρησης εμπορευματοκιβωτίων), ταξιδεύουν περίπου 200.000 επιβάτες και δένουν 3.000 πλοία.

«Το ΣΕΜΠΟ λειτουργεί σήμερα στα όρια της μέγιστης χωρητικότητάς του και της δυνατότητας εξυπηρέτησης. Βέβαια ήδη ξεκίνησε η επέκταση του 6ου προβλήτα, αλλά το έργο δεν θα είναι έτοιμο πριν τα μέσα του 2011 και μας ανησυχεί το τί θα γίνει στο μεσοδιάστημα. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην εμπλοκή ιδιώτη, που -μεταξύ άλλων- θα αναλάβει την ολοκλήρωση απαιτούμενων έργων, με ταυτόχρονη πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων», είπε ο κ. Τσάρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα