Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 08:16

* ΕΞΠΡΕΣ: «Μείωση γραφειοκρατίας στη λειτουργία των Α.Ε. Οκτώ ουσιαστικές αλλαγές, μετά από 87 χρόνια, στο δίκαιο των ανωνύμων εταιριών.»

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ο φόβος για ακριβό χρήμα φρενάρει τώρα τις μετοχές. Σύννεφα στα χρηματιστήρια από την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων.»

* ΚΕΡΔΟΣ: «Είναι νωρίς για να σφυρίξουμε τη λήξη του ράλι των μετοχών». Αισιοδοξία από τη Citigroup.»

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τριάντα αλλαγές στο νόμο για τις ανώνυμες εταιρείες. Λιγότερες διοικητικές παρεμβάσεις και ισχυροποίηση της θέσης των μετόχων.»

Ανώνυμες εταιρίες Α.Ε.

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «σε ριζικές αλλαγές του ισχύοντος καθεστώτος για την ίδρυση και λειτουργία των ανώνυμων εταιριών (2190/1920) προχωρεί η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου που ενέκρινε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή. Πρόκειται για την πρώτη εκ βάθρων μεταβολή μετά από 87 χρόνια, αφού είχαν προηγηθεί επουσιώδεις τροποποιήσεις.»

Citigroup

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι «αισιόδοξα για τις αγορές είναι τα μηνύματα που στέλνει στους επενδυτές μέσα από νέα έκθεσή της η Citigroup, η οποία υπογραμμίζει ότι «είναι πολύ νωρίς για να...σφυρίξουμε τη λήξη του ράλι», εκτιμώντας παράλληλα ότι οι μεγαλύτερες διεθνείς αγορές αναμένεται να δουν νέα υψηλά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα