Daido Steel, Sanyo Special: Στα ύψη οι μετοχές μετά από δημοσίευμα

Για αύξηση της τιμής πώλησης χάλυβα στις αυτοκινητοβιομηχανίες
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 10:02

ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ μεταξύ των μετοχών των εταιρειών σκληρών μετάλλων για την κατασκευή μερών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας οδήγησαν οι μετοχές της Daido Steel Co. και της Sanyo Special Steel Co., μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα καταβάλλουν περίπου 12% ακριβότερα για το κράμα.

Οι μετοχές της Daido σημείωσαν άνοδο έως 13% και όδευαν να σημειώσουν τη μεγαλύτερη άνοδο σε 18 μήνες. Οι μετοχές της Sanyo Special οδεύουν να σημειώσουν τα υψηλότερα κέρδη φέτος. Η εφημερίδα Nikkei σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι συμφωνία της Toyota Motor Corp. να καταβάλλει στην Nippon Steel Corp. περισσότερα για ειδικό ατσάλι από την 1η Απριλίου, δημιούργησε σημείο αναφοράς.

Οι ιαπωνικές χαλυβουργίες, συμπεριλαμβανομένων και της Daido, πρέπει να αυξήσουν τις τιμές για να εξισορροπήσουν το κόστος ρεκόρ των πρώτων υλών, όπως του σιδηρομεταλλεύματος και του νικελίου. Η Nippon Steel η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής του κράματος στον κόσμο, επίσης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Toyota για τον καθορισμό των τιμών φέτος φύλλων ατσαλιού, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των σασί των αυτοκινήτων.

Οι μετοχές της Daido, σημείωσαν άνοδο έως 100 γιέν, φθάνοντας στα 875 γιέν η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 861 γιέν στη 1:18 μ.μ., τοπική ώρα, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι μετοχές της Sanyo Special Steel Co. σημείωσαν άνοδο 12% ή 95 γιέν, φθάνοντας στα 904 γιέν η μία. Ο δείκτης Topix υποχώρησε 0,6%.

Η εφημερίδα Nikkei έγραψε ότι η Toyota συμφώνησε να καταβάλλει στην Nippon Steel 10.000 γιέν (82 δολ.) περισσότερο ανά τόνο ατσαλιού που χρησιμοποιείται στην κατασκευή μερών αυτοκινήτων, ανεβάζοντας την τιμή στα 95.000 γιέν.

Η Nippon Steel δεν σχολίασε το δημοσίευμα, ενώ από την Toyota δεν θέλησαν επίσης να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα