Απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 11:13

ΠΤΩΤΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων θα υπονομεύσει την ανάπτυξη των κερδών και θα μειώσει τη ζήτηση για μετοχές.

Οι μετοχές της Allianz SE, της British Energy Group Plc και της Bouygues SA οδηγούσαν την πτώση των ασφαλιστικών εταιρειών, των εταιρειών κοινής ωφελείας και των κατασκευαστικών. Απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Barclays Plc μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times, που ανέφερε ότι η βρετανική τράπεζα ετοίμασε ένα σχέδιο για την προσφορά της στην απόκτηση της ABN Amro Holding NV.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ μετά την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας στα υψηλότερα επίπεδα σε πέντε χρόνια. Απώλειες σημείωσαν και οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η αύξηση των επιτοκίων παγκοσμίως θα περιορίσουν τη ζήτηση στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Ο The Dow Jones Stoxx 600 Index υποχώρησε 0,5%, φθάνοντας στις 384,95 μονάδες στις 8:49 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Και οι 10 κλάδοι του δείκτη κινούντο πτωτικά. Ο Stoxx 50 απώλεσε 0,4%, ενώ ο Euro Stoxx 50, υποχώρησε 0,6%.

Απώλειες σημείωσαν οι εθνικοί δείκτες και στα 17 Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια που συνεδριάζουν. Στη Γερμανία ο DAX υποχωρούσε 0,8%, στη Γαλλία ο CAC 40 σημείωνε απώλειες 0,7% και στη Βρετανία ο FTSE 100 έχανε 0,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα