Volkswagen: Χαμηλότερες οι ζημίες της στις ΗΠΑ το α' εξάμηνο

Μετά τη μείωση του κόστους παραγωγής
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 13:00

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ζημίες του μη κερδοφόρου σκέλους της στη Βόρειο Αμερική εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο η Volkswagen AG, καθώς η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, περιόρισε τις δαπάνες.

«Εχουμε κατηγορηματικά καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα φέτος από πέρυσι», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Volkswagen στην Αμερική, Αντριαν Χάλμαρκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες από τηλεφώνου στο γραφείο του στο Μίτσιγκαν, συμπληρώνοντας: «Μειώσαμε το κόστος, μειώσαμε τα κίνητρα και οι επιδόσεις μας ήταν καλύτερες».

Το πεντάμηνο του έτους οι πωλήσεις της Volkswagen στις ΗΠΑ μειώθηκαν 4,4%, φθάνοντας τα 91.743 οχήματα, καθώς η εταιρεία ετοιμάζει τα νέα μοντέλα για το 2008. Ο Χάλμαρκ επανέλαβε ότι οι πωλήσεις του 2007 θα είναι επίπεδες και είπε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ενδέχεται να βρεθεί στο break even στις ΗΠΑ το επόμενο έτος και το αργότερο το 2009.

Η Volkswagen περιμένει να αυξήσει τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ το επόμενο έτος καθώς παρουσιάζει το νέο SUV, το νέο Passat και ένα minivan που κατασκευάζει με την DaimlerChrysler AG. Επίσης το 2008 η εταιρεία θα παρουσιάσει ξανά το μοντέλο Jetta με κινητήρα ντήζελ. Φέτος απέσυρε το ντήζελ που αποτέλεσε το 30% των πωλήσεων Jetta πέρυσι στις ΗΠΑ, για να αλλάξει στη νέα τεχνολογία.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος του Χάλμαρκ είναι η αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ στα 400.000 έως 600.000 οχήματα ετησίως. Πέρυσι πούλησε 235.140 επιβατικά και SUV στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου. Η αυτοκινητοβιομηχανία πραγματοποίησε στη χώρα πωλήσεις ρεκόρ το 1970, διαθέτοντας συνολικά 569.696 αυτοκίνητα.

«Ο όγκος των πωλήσεων είναι στο σωστό δρόμο για την Volkswagen» είπε ο Χάλμαρκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα