ΟΠΑΠ: Σύντομα οι εξελίξεις για το διαγωνισμό

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 14:12

Ακόμη και αν δεν υπάρξει ανάδοχος στον διαγωνισμό για την αναβάθμιση του τεχνολογικού του εξοπλισμού του ΟΠΑΠ, ο Οργανισμός «θα συνεχίσει να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά», τόνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Βασίλης Νειάδας, κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

«Ακόμη και στην περίπτωση που για κάποιο λόγο, είτε από την Επιτροπή, είτε δικαστικά, δεν υπάρξει ανάδοχος σε αυτόν τον διαγωνισμό, θα βρεθούν οι λύσεις, για να συνεχίσουμε με το υπάρχον σύστημα για κάποιο διάστημα, για να δούμε με ποιες διαδικασίες θα επιλέξουμε το νέο σύστημα», ανέφερε ο κ. Νειάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ προκήρυξε τον διαγωνισμό το 2006, αλλά υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις μετά την παραίτηση μελών της επιτροπής αξιολόγησης και ενστάσεις που υπέβαλαν οι τρεις υποψήφιοι.

Η Intralot, η ιταλική Gtech και η αμερικανική Scientific Games έχουν καταθέσει προσφορά για τον διαγωνισμό, που λήγει στις 15 Ιουλίου.

Ο κ. Νειάδας δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ θα συνεδριάσει σήμερα σχετικά με το εν λόγω θέμα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν εξελίξεις εντός μίας εβδομάδας ή 10 ημερών.

Πρόσθεσε ότι ο ΟΠΑΠ συνεχίζει τις συζητήσεις για επέκταση της τρέχουσας σύμβασης της Intralot, για παραχώρηση 3.500 τερματικών και συντήρηση του λογισμικού του Στοίχημα. Η σύμβαση με την Intralot λήγει στις 29 Ιουλίου.

Στην παρουσίαση έγινε επίσης αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην εταιρεία και στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2007. Αναλυτικότερα, έγινε αναφορά στην πορεία του παιγνιδιού «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» μετά την εξ ολοκλήρου ανάληψη της οργάνωσης, λειτουργίας και διεξαγωγής του παιγνιδιού από την ίδια την εταιρεία από 30/01/2007. Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος, η μέχρι σήμερα πορεία του παιγνιδιού είναι ικανοποιητική. Σε ό,τι αφορά την απόδοση κερδών στους νικητές του παιγνιδιού, τονίστηκε ότι σε ετήσια βάση ο στόχος είναι να διαμορφωθεί περίπου στο 68% έως 69% επί των πωλήσεων, εξοικονομώντας από το πρώτο έτος της ανάληψης της λειτουργίας του ένα ποσοστό περίπου 2% έως 3%, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Για το δεύτερο μεγαλύτερο παιγνίδι της εταιρείας το ΚΙΝΟ, εκφράστηκε η ικανοποίηση από την συνέχιση και στο δεύτερο τρίμηνο των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξής του, μετά την διεύρυνση του ωραρίου διεξαγωγής την προηγούμενη χρονιά.

Τέλος, σε σχέση με την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε άλλες χώρες ανέφερε ότι υπάρχουν διάφορες προτάσεις (συμβουλευτικές υπηρεσίες για το ΚΙΝΟ, συμμετοχή σε αριθμολαχείο από κοινού με άλλες χώρες της Ευρώπης κ.λ.π.) που μελετώνται και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν τους επόμενους μήνες, χωρίς να τίθεται σε αμφισβήτηση το δικαίωμα της μονοπωλιακής παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα