Ενημέρωση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς ζητεί ο Αλ. Τσίπρας από το ΤΧΣ

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 14:38
UPD:14:40
SOOC/Nikos Libertas

Άμεση συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα, με τον πρόεδρο και τα μέλη Γενικού Συμβουλίου και Εκτελ. Επιτροπής του ΤΧΣ, ζητεί με επιστολή του  ο διευθυντής του  γραφείου του Αλ.  Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στην προγραμματισμένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Η επιστολή που  απεστάλη σήμερα στον πρόεδρο και στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς και στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αναφέρει την επιθυμία να προγραμματιστεί άμεσα και σε κάθε περίπτωση πριν τις 7 Απριλίου 2021, για να υπάρξει ενημέρωση για την υπό εξέλιξη διαδικασία λήψης απόφασης του Γενικού Συμβουλίου, αναφορικά με τους όρους συμμετοχής του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην προγραμματισμένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εκτιμά, σημειώνεται στην επιστολή, με βάση τα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα στοιχεία, ότι στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εν λόγω Τράπεζας το Ελληνικό Δημόσιο, κεφάλαια του οποίου διαχειρίζεται το ταμείο, θα υποστεί μεγάλη ζημία αφού, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΖ, θα περιοριστεί η δυνατότητα ανάκτησης μέρους αυτών με τα οποία ενίσχυσε εδώ και μια δεκαετία την Τράπεζας Πειραιώς.

"Με δεδομένο ότι το κόμμα συνεχθα αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο σε ευρωπαϊκό εποπτικό επίπεδο για την αδιαφάνεια συγκεκριμένων συναλλαγών στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της χώρας μας όσο και σε νομικό επίπεδο, θα επιθυμούσαμε η συνάντηση αυτή να επιφέρει θετικά αποτελέσματα ως προς την ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και την εξυπηρέτηση του εν γένει δημόσιου συμφέροντος", καταλήγει η επιστολή. .

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα