Γ. Αλογοσκούφης: Στόχος η ενίσχυση της απασχόλησης

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007 12:06
UPD:12:08

Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, οι νέες πολιτικές που ενσωματώνονται σε αυτό και τα επιχειρησιακά προγράμματα που εντάσσονται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) συζητήθηκαν μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και του επιτρόπου Βλαντιμίρ Σπίντλα.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης, είναι κοινός ο στόχος βελτίωσης του ποσοστού απασχόλησης, το οποίο είναι χαμηλό στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.

Επίσης ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι συζητήθηκε και το θέμα του υψηλού ποσοστού διαρθρωτικής ανεργίας στην Ελλάδα και η χαμηλή αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών.

Αντιμετωπίζουμε, πρόσθεσε ο υπουργός τη διαρθρωτική ανεργία και επιδιώκουμε την αύξηση της απασχόλησης για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον επίτροπο για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ιδρύσει το εθνικό ταμείο για τη φτώχεια, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με δύο δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Από την πλευρά του ο επίτροπος είπε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ως προς τη διάγνωση των προβλημάτων. Πρόσθεσε επίσης ότι η ανάπτυξη, η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας είναι θαυμάσια και ότι όλα τα οικονομικά μεγέθη βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά υπάρχουν όρια, λόγω των διαρθρωτικών προβλημάτων τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα