Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007 08:03

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ενισχύσεις 499 εκ. ευρώ σε 10.000 μικρομεσαίες. Ώθηση σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 49 άτομα στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.»

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Υψηλή πτήση στις μετοχές. Ανοδικό ξέσπασμα σε ΕΕ, ΗΠΑ, Ασία. Σημαντικά κέρδη στα διεθνή χρηματιστήρια, στη σκιά όμως των ομολόγων.»

* ΚΕΡΔΟΣ: « Ποιοι ξένοι κατέχουν τις ελληνικές μετοχές. Ο πίνακας με όλα τα fund που συμμετέχουν στις εισηγμένες εταιρείες.»

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ενισχύσεις 500 εκατ. ευρώ για ΜΜΕ εμπορίου και υπηρεσιών. Προκηρύσσεται την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα.»

Ενισχύσεις

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι «σημαντική ώθηση στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και σε εκείνες που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες αναμένεται να δοθεί με την έναρξη, από την επόμενη εβδομάδα, του 4ου κύκλου ενισχύσεων από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του Γ' ΚΠΣ. Από τις επιδοτήσεις, οι οποίες θα φτάνουν έως και το 60% της επένδυσης, θα επωφεληθούν τουλάχιστον 10.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ συνολικά θα διατεθούν 499 εκατ. ευρώ.»

Μετοχές

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι «ηχηρά ονόματα του διεθνούς χρηματιστηριακού «jet set» περιλαμβάνονται στους ξένους θεσμικούς, που κατέχουν σημαντικές τοποθετήσεις στις ελληνικές εισηγμένες Morgan Stanley, Deutsche Bank, Fidelity Investments, Laxey Investments, Smallcap World Fund INC. Schroder Investment Management Limited είναι μερικοί από τους ξένους μετόχους που κατέχουν άνω του 5% σε αρκετές εγχώριες εταιρείες εισηγμένες.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα