Talk of the market: Με πυξίδα τα οικονομικά αποτελέσματα

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 11:15

Σε φάση σταθεροποίησης οι τιμές στο Χρηματιστήριο μετά τις πιέσεις της περασμένης εβδομάδας. Χθες ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση κατά 0,12%, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 73 εκατ. ευρώ. 

Η Alpha Bank παίρνει σειρά για ανακοινώσεις αποτελεσμάτων χρήσης 2020, μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση των αναλυτών στο πλαίσιο conference call.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα 2020 και η Fourlis, μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

Με αύξηση κερδών (EBITDA) και ισχυρές ταμειακές ροές έκλεισε ο όμιλος Τιτάν σε ένα έτος προκλήσεων, εμφανίζοντας κύκλο εργασιών 1,607 δισ. ευρώ με οριακή πτώση 0,2%, EBITDA ενισχυμένα κατά 7,1% αλλά και πτώση καθαρών κερδών μετά από φόρους κατά 97%. Όπως ανακοίνωσε η Titan Cement International SA, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,5 εκατ. ευρώ (από 50,9 εκατ. ευρώ το 2019), ως αποτέλεσμα λογιστικών μη ταμειακών χρεώσεων ύψους 63,9 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με την Αίγυπτο. 

Η ΔΕΗ συγκέντρωσε χθες επιπλέον 125 εκατ. ευρώ σε συνέχεια των 650 εκατ. ευρώ που άντλησε στο πλαίσιο της ομολογιακής έκδοσης με ρήτρα αειφορίας. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού.

Η ΓΕΚ Τέρνα γνωστοποίησε ότι το ποσοστό του Γιώργου Περιστέρη ενισχύθηκε σε 19,9125% μετά την απόκτηση από την συνδεδεμένη εταιρεία Γαρδένια Α.Κ.Τ.Ε.Ξ.Ε. ποσοστού 3,8849%. Αντίστοιχα η Reggeborgh Invest BV περιόρισε το ποσοστό της από 23,6638% σε 19,3473%.

Στη λύση του ειδικού εντολοδόχου αναμένεται να προσφύγει η διοίκηση της Folli Follie σε συνέχεια της καταψήφισης της συμφωνίας εξυγίανσης από τους βασικούς μετόχους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο κατά την χθεσινή πρώτη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Το πτωχευτικό δικαστήριο, που επικυρώνει τη συμφωνία εξυγίανσης, μπορεί να διορίσει ειδικό εντολοδόχο με την εξουσία να συγκαλέσει γενική συνέλευση και να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου εκείνων των μετόχων που δεν συμπράττουν, με το σκεπτικό να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της πτώχευσης της εταιρείας. Τις σχετικές διαδικασίες αναμένεται να κινήσει το νομικό επιτελείο της Folli Follie, ενώ η πλευρά των βασικών μετόχων εξαντλεί τα νομικά εργαλεία για την καταψήφιση της συμφωνίας εξυγίανσης. 

Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί της πενταετίας στα οικονομικά μεγέθη της Παπουτσάνης το 2020, με την εταιρεία να εμφανίζει ενοποιημένο κύκλο εργασιών 40,8 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 33%, με κέρδη προ φόρων 5,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 181%, κέρδη μετά από φόρους 3,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 184% και κατά 100% ενισχυμένα EBITDA, στα 7,5 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα των καλών επιδόσεων εν μέσω πανδημίας η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι φέτος θα διατηρηθεί ο διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης, ενισχύοντας την κερδοφορία της εταιρείας ενώ σκοπεύει να προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,05 ευρώ ανά μετοχή. 

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ) προχωρά στη σύσταση ενός νέου ταμείου, με την ονομασία, AccelerateTT, που έχει τη μορφή fund-of-funds, με συνολική δημόσια χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ, με στόχο να συσταθούν επενδυτικά σχήματα για τη στήριξη νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων. Τα συνολικά ίδια κεφάλαια, που θα μοχλευθούν και θα κατευθυνθούν στις νεοφυείς επιχειρήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 120 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα